facebook

Жінка кинулась у крижану воду, щоб врятувати двох дітей з-під криги: Вони тонули і шансів практично не було

Врятовані з-під льоду. На Миколаївщині, у селищі Снігурівка, жінка змогла врятувати 8-річного хлопчика та 10-річну дівчинку, які провалилися в ополонку. При цьому сама вона, теж опинилися у воді.



Ганннуся з молодшим братиком Данилком оговтуються від переляку. Кажуть, що пішли на річку потай від батьків разом із сусідським хлопчиком. Жартома дівчинка вхопила шапку товариша та кинула подалі на лід. Туди одразу ж кинувся Даня, але різко провалився під лід. Сестра, яка пішла на порятунок, також опинилась у воді, пише ТСН.

Ганя каже, коли бігла рятувати братика, встигла лише крикнути товаришу, щоб той кликав дорослих.

«Ми кричали. Він побіг в інший бік. А з гори почала бігти тітка, яка нас врятувала», – розповідає дівчинка.

24-річна Таміла Чернюк саме вийшла з хати і почула крик дітей з річки. Як була у халаті та домашніх капцях кинулась униз.

«Я прибігла, діти тонуть в ополонці. Я пішла за ними, думала витягнуть, але одразу провалилась також. Спочатку хлопчика витягнула, перекинула через себе, а дівчинка каже: «Даня, хоча б ти врятуйся», а потім витягнула я дівчинку, казала їм повзти», – розповідає Таміла.

Глибина Інгульця в цьому місці понад два метри і течія. Таміла відчула, що її почало затягувати.

«Банний халат змокрів, він тягнув мене до низу. Я у воді знімала халат і тоді вибиралася», – пригадує жінка.

Таміла завела дітей до найближчої хати. Викликали швидку. Медики кажуть, діти відбулися переляком. Навіть не застудилися. Батьки вдячні Тамілі. Жінка ж радіє, що встигла вчасно.

«Якби не я, то хлопчик довго не був би, його тягнуло вниз», – каже Таміла.

Читайте також:  У Польщі знайшли мертвим тіло 32-річного чоловіка: його 5-річний син пропав

Діти ж обіцяють більше на тонкий лід у плюсову температуру не ходити. Тамілу Чернюк уже нагородили надзвичайники. Вона ж певна, що спрацював материнський інстинкт, у неї теж двоє маленьких дітей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.