facebook

Муніципальна няня з 1 січня: виплати можна отримати лише за однієї умови

Кабмін затвердив порядок відшкодування вартості послуг по догляду за дитиною до трьох років за програмою “муніципальна няня“



Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, 30 січня.

Згідно з ухваленим рішенням, обласним і Київській міській державним адміністраціям доручено з 1 січня 2019 року відшкодовувати вартість послуг за програмою “муніципальна няня” в розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, який встановлений за станом на 1 січня відповідного року. У 2019 році ця сума складе 1626 гривень.

Для отримання компенсації сім’я повинна буде протягом місяця після складання договору найму няні надати необхідні документи до місцевого органу з питань соціального захисту населення.

Муніципальної нянею може бути будь-яка фізична особа-підприємець або юридична особа, яка надає послугу по догляду за дітьми, крім державних і комунальних дитячих садків, яка уклало договір про надання послуг по догляду за дитиною до трьох років. Муніципальна няня повинна буде звітувати про надання коштів.

На початку засідання уряду прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що кошти у розмірі близько 1,6 тис. грн на місяць на компенсацію зарплати няні будуть виділятися сім’ям тільки в тому випадку, якщо співпраця з нянею буде офіційно оформлена. Компенсація буде щомісяця перераховуватися одному з батьків або опікуну.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, в державному бюджеті на ці цілі закладено 500 млн грн.

Треба зазначити, що на таку допомогу зможуть розраховувати не тільки українці, а й іноземні громадяни, які проживають в Україні.

Однак, ті батьки, які виховують прийомних дітей таку допомогу не отримають. Усиновителі та вихователі отримують інші види допомоги.

Читайте також:  Допомога на дитину: нові умови та суми виплати матерям-одиначкам

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.