facebook

Українці зі всієї Італії знімають спільний кліп про Україну

«Моя Україна – це не окраїна» – нова пісня українсько-італійського гурту Eka Project, яка в буквальному сенсі об’єднала українську діаспору всієї Італії. Минулого тижня учасники гурту вирішили відзняти відео у Флоренції для створення кліпу до композиції. Після поширення інформації про майбутні зйомки у соціальних мережах цей музичний проект переріс у своєрідний флешмоб. Представники української діаспори у різних італійських містах виявили бажання долучитися до створення кліпу і відзняли власні відео. Цими днями українську символіку можна було побачити на головних площах Равени, Риму, Флоренції, Феррари. Наразі зйомки кліпу заплановано у Мілані і Неаполі.

«Ця пісня народилася дуже спонтанно і швидко, буквально за один вечір. У мене в голові крутилася мелодія, на яку я придумала приспів, – розповідає солістка гурту Eka. – Я вирішила поділитися ідеєю із знайомим українським поетом і репером, і вже через 10 хвилин він надіслав мені слова цілої пісні. У цих словах багато сенсів, але, звісно, найголовніший із них – це любов до рідної країни. Я часто чую звинувачення у бік емігрантів, мовляв, ви покинули свою батьківщину і нічого для неї не робите. Це неправда. Роль діаспори насправді дуже велика. Ми популяризуємо нашу культуру у світі і ця акція цьому доказ».

До речі, слова до пісні написав Міха Невідомський – лідер українського реп-гурту «Апокриф». Музикант відомий своїм проектом «ПоРЕПані вірші», що пропонує твори Тараса Шевченка, Василя Симоненка, Ліни Костенко та інших класиків у новому звучанні.

Нагадаємо, що інтернаціональний гурт Eka Project активно популяризує українську музику і українські народні інструменти в новій інтерпретації в Італії. Під керівництвом солістки гурту у Флоренції діє школа гри на бандурі для українських та італійських діток.

Читайте також:  Може бути не масована атака: українців попередили про нову хитрість росіян



Юлія Яручик, фото із Facebook-сторінки гурту

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.