facebook

Як часто пари займаються сексом: розповіли, чи існує “золотий секс-стандарт”

Сексуальне життя пари залежить від низки різних факторів – від віку, стилю життя, природного рівня лібідо, здоров’я, рівня стресу, наявності дітей.

Але що говорить суха статистика? Дослідження 2017 року, опубліковане в Archives of Sexual Behavior, називає цифру 54 рази в рік, тобто приблизно раз на тиждень. Цікаво, що це менше, ніж у 90−х. Вік відіграє величезну роль: американці близько 20 років в середньому займаються сексом 80 разів на рік (1,5 рази в тиждень), а літні пари в 60 – близько 20 разів, пише Cosmo.

Цікаво, що інше дослідження, опубліковане в Social Psychological and Personality Science, “оцінювало” сексуальне життя 30 тисяч американців протягом 40 років. Дослідники дійшли висновку, що “золотим секс−стандартом” для щасливого партнерства є секс раз на тиждень. Пари, у кого він траплявся частіше, не те щоб були набагато щасливішими, а от ті, у кого секс був рідше, не здавалися на 100% задоволені шлюбом.

Сексологи називають шлюб, в якому пара займається сексом менше 10 разів на рік, безсексним (sexless). Але нестача сексу далеко не завжди сигналізує, що зі стосунками у парі щось не так. Хоча для багатьох секс – спосіб досягнення вищого ступеню інтимності, можливість розділити катарсис, насолоду на двох, є пари, які здатні відмовитися від сексу без шкоди для стосунків.

Втім, таких небагато. Сексолог Іан Кернер каже:



“Пари, які припинили займатися сексом, стають більш уразливими для злості, невірності та в кінцевому підсумку розриву. Я вірю, що секс відіграє важливу роль. Він – як клей, який тримає нас разом, без нього партнери стають у кращому випадку добрими друзями, в гіршому – сусідами, які сваряться”
.

На думку психотерапевта Тіни Тессіни, “найчастіша причина того, що пара в шлюбі перестає займатися сексом, полягає в тому, що почуття одного з партнерів зачеплені або їх занадто часто ображали, один весь час зайнятий, один або обидва партнери зіткнулися з проблемами у комунікації”.

Як багато таких пар? Більше, ніж ми думаємо. Близько 15% пар, стверджував The New York Times в 2009 році, живуть без сексу. Нормально, якщо в парі немає сексу? Так, якщо обох партнерів влаштовує такий стан речей. Крім власне сексу з проникненням існує незліченна кількість альтернатив: взаємна мастурбація – одна з них.

“Всі ми живі люди, й немає сенсу прагнути досягти якогось ідеалу: сьогодні нам хочеться сексу до болю в животі, а назавтра нам треба лише добре поїсти і виспатися. Наше тіло та розум влаштовані складно. Для когось секс – це спосіб розслабитися і зняти стрес, а інших він тільки напружує. У будь−якому випадку все добре, що добре і подобається обом”, − підсумували у Cosmo.

Читайте також:  У США українець на бензовозі в’їхав у натовп протестувальників. Відео

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.