facebook

Нові правила “прописки” вдарять по гордості і гаманці українців: перевіряти будуть навіть засоби гігієни

Офіс реформи адміністративних послуг при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі планує зайнятися масштабними перевірками фактів проживання громадян у місцях їх реєстрації.



Ця міра передбачена законопроектом “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”, який розробили чиновники, пише “politeka“.

Документ пропонує дозволити органам реєстрації масові перевірки громадян. Передбачається, що дані про місце проживання або про зняття з реєстрації в місці проживання будуть вноситися в єдину інформаційну систему.

Громадян старше 14 років хочуть зобов’язати протягом 30 днів особисто або через Інтернет подати заяву про реєстрацію свого місця проживання. Також про місце свого перебування повинні будуть проінформувати орган реєстрації українці, які підлягають призову на строкову військову службу або беруть участь у судовому процесі.

Термін перевірки не перевищуватиме 30 днів. Уповноважені особи органів влади в ході перевірки отримають право дослідити житлове приміщення на предмет наявності ознак проживання зареєстрованого в ньому громадянина.

Зокрема, перевіряючі можуть опитувати сусідів, перевіряти наявність одягу, засобів гігієни та інших доказів проживання.

Якщо перевірка покаже, що громадянин не проживає за місцем реєстрації, його притягатимуть до адміністративної відповідальності. Зокрема, українців штрафуватимуть у розмірі від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 850 гривень).

Очікується, що Єдина інформаційна система почне діяти з 1 липня 2019 року. Громадяни, які не зареєстровані за місцем проживання, зможуть безкоштовно це зробити до 31 березня 2021 року.

Читайте також:  Вони мають бути покарані! Кравчук потужно звернувся до майбутнього прем’єра

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.