facebook

У Богородчанах піп тікав під гімн: громада перейшла до ПЦУ без священика (відео)

В неділю, 3 лютого у Богородчанах релігійна громада святих апостолів Петра і Павла перейшла в Помісну автокефальну православну Церкву в Україні.

Як повідомив у Фейсбук депутат обласної ради Святослав Никорович, збори місцевої громади відбулися у палаці культури смт. Богородчани. Після обговорення богородчанці проголосували за перехід в Помісну православну Церкву в Україні, передає Фіртка.

“Ось як піп тікав під гімн України. Ще треба щось комусь пояснювати?”, – написав депутат, опублікувавши відео зборів.



“Коли ще у Москві квакали жаби, у Києві уже була своя митрополія”, – заявив депутат.

За словами чиновника, Московський патріархат намагається розсварити українців і насадити свої пріоритети.

Настоятель храму протоієрей Володимир Шувар вийшов з Палацу культури Богородчан, де проводили збори, під гімн України та вигуки “ганьба”.

Однак, прихильники московського патріархату, які ще залишись в Богородчанах, провели власні збори і заявили, що вони не переходили в УПЦ.

В УПЦ МП стверджують, що 206 членів релігійної громади зі священиком проголосували за збереження підпорядкування московському патріархату на чолі з Онуфрієм.Натомість наголошують, що представники влади у районі розпалюють релігійний конфлікт.

“На зборах вірян 3 лютого було проведено чергові вибори до органів управління парафії – Парафіяльної ради та Ревізійної комісії. Крім того, вирішувалося питання про канонічну підлеглість релігійної громади. Двісті шість членів релігійної громади на чолі із настоятелем храму протоієреєм Володимиром Шуваром проголосували за збереження підпорядкування релігійної громади Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Онуфрієм, митрополитом Київським та всієї України”, – йдеться на сайті Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП).

“Укрінформ” пише, що священик не може перейти до новоствореної церкви, бо його син вчиться у Росії.

Читайте також:  Собака відкусив та з’їв руку 4-річного хлопчика: Хотів погратися

Ще у вересні минулого року Фіртка розповідала, що у Богородчанах поліція з’ясовує факт конфлікту при передачі владою приміщень будівлі у власність музичної школи.

Йдеться про передачу комісією Богородчанської районної ради та адміністрації майнового комплексу пам’ятки архітектури – Митрополичих палат (духівництва і келій) Домініканського монастиря, що по вулиці Шевченка на баланс музичній школі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.