facebook

Лукашенко будує військові дороги до України: у Білорусі забили на сполох

На території білоруського заказника “Ольманські болота”, що розташований у прикордонному з Україною Столінському районі Брестської області, ведуться роботи з будівництва та модернізації доріг, які можуть бути використані у військових цілях.



Про це повідомляє опозиційний білоруський сайт “Хартыя-97” із посиланням на анонімне джерело з одного з міністерств України. Відзначається, що одна з доріг коштує близько $1 мільйона.

Екологи б’ють на сполох через проект, оскільки масштабне будівництво несе величезну шкоду унікальній екосистемі.

Побудована автодорожня інфраструктура може спростити доставку прикордонників до місць несення служби, а також надати додаткову можливість для переміщення військової техніки білоруської армії на полігон “Поліський”. Крім того, дороги можуть бути використані для доставки живої сили, озброєння та військової техніки впритул до українського кордону.

У матеріалі зазначається, що протягом 2014-2017 років влада Білорусі створила низку під’їзних шляхів із тилових районів країни та лісових доріг протяжністю близько 96 кілометрів.

Під’їзні шляхи були створені до прикордонної застави “Ольмани”, що межує із селом Переброди Рівненської області, та до прикордонних постів “Мутвиця”, “Хінічєв”, пропускного пункту “Селище”, що межують з українськими селами Дроздинь, Заболоття і Познань. У безпосередній близькості від цієї ділянки українсько-білоруського кордону розташовані Житомир і Новоград-Волинський.

Білоруський волонтер в Україні Вадим Кабанчук у коментарі порталу зазначає, що йдеться про небезпеку для всього регіону.

“Прикордонна активність білоруської сторони відбувається на тлі тліючого україно-російського конфлікту. Всі ці дії можуть мати свої наслідки”, — сказав волонтер.

Кабанчук вважає, що інфраструктура, якою зайнялася білоруська влада, будується не для вирубки лісу, про яку офіційно заявляється.


“Собівартість, яка закладається в цю дорогу, не варта того лісу, який планується вивозити. Немає жодної економічної доцільності в будівництві цієї дороги”, — наголосив він.

Читайте також:  “Просто береш і робиш свою роботу”: український медик розповів про умови роботи в Італії (відео)

“Подібна інфраструктура будується на Чернігівському напрямку. Там дороги будують у лісосмугах, які безпосередньо підходять до кордону. Білоруська армія створює додаткові підходи до українських кордонів. Для чого це робиться? Я не буду витрачати час на півтони і пом’якшення фраз: всі ці об’єкти мають виключно військове значення”, — додав волонтер.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.