facebook

Виборчком Польщі оприлюднив офіційні підсумки виборів президента

Перше місце зайняв Анджей Дуда – 34,76%. На другому місці – Броніслав Коморовський з результатом 33,77%.

1622159




Кандидат від найбільшої у Польщі опозиційної політичної партії Право і справедливість Анджей Дуда став переможцем у першому турі президентських виборів, обійшовши нинішнього главу держави Броніслава Коморовського, повідомила Державна виборча комісія (ДВК) Польщі.

За даними ДВК Польщі, в першому турі президентських виборів після підрахунку голосів у всіх виборчих округах перше місце зайняв Анджей Дуда – 34,76%. На другому місці – чинний президент Польщі з результатом 33,77%.

На третьому місці – незалежний кандидат, рок-музикант Павло Кукіз, за ​​якого проголосували 20,80% виборців. Далі йдуть Януш Корвін-Мікке -3,26% і єдина жінка, яка брала участь у президентських перегонах, – Магдалена Огурек з 2,38%.

Всі інші кандидати набрали щонайменше 2% голосів. Явка на вибори президента Польщі в першому турі склала 48,96%.

Другий тур виборів глави Польщі, в якому візьмуть участь Анджей Дуда та Броніслав Коморовський, відбудеться за два тижні, в неділю, 24 травня, оскільки жоден з кандидатів не набрав більш як 50%.

Коморовський запропонував провести в Польщі референдум

Чергові вибори глави держави відбулися в Польщі минулої неділі, 10 травня. У боротьбі за президентське крісло брали участь 11 осіб.

Кандидатами на посаду глави Польщі були зареєстровані чинний глава держави Броніслав Коморовський (за підтримки партії Громадянська платформа), Анджей Дуда (від партії Право і справедливість), Магдалена Огурек (за підтримки Союзу демократичних лівих сил), Адам Ярубас (від Польської селянської партії), Маріан Ковальський (від Національного руху), Януш Палікот (від партії Твій рух), Януш Корвін-Мікке (від партії KORWiN), Павло Кукіз (незалежний кандидат), Яцек Вилк (від Конгресу нових правих), Павло Танайно (Безпосередня демократія) і Гжегож Браун (незалежний кандидат).
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Amnesty International вимагає розслідувати страти та катування українських військових

Шукайте деталі в групі Facebook