facebook

Італієць з незакінченою середньою освітою видавав себе за пластичного хірурга і працював в Румунії

Колишній співробітник компанії з оренди автомобілів в Венеції провів близько десяти операцій.

Маттео Політі



, 39-річний венеціанець, не закінчив навіть середньої школи, колишній співробітник компанії з прокату автомобілів, вирішив “присвятити себе медицині”.

Змінивши своє ім’я та професію (ставши майже однофамільцем відомого британського хірурга) Метью Мода, він відправився в Румунію, де видав себе за пластичного хірурга, фахівця з реконструктивної хірургії молочної залози. Про це повідомляє видання TPI NEWS.

Незважаючи на численні фальшиві сертифікати та дипломи, які підтверджували  його високу кваліфікацію, яку він отримав в престижних американських інститутах, серед медсестер клініки в околицях Бухареста, де в минулому році Маттео прооперував десяток пацієнток, давно ходили чутки про дивацтва псевдолікаря.

Він не знав, як правильно мити руки перед операціями і навіть не вмів правильно одягати латексні рукавички. Викриття Метью Мода послідувало за журналістським розслідуванням газети Libertatea, яка зібрала свідчення медпрацівників, які були присутні на операціях.

Проте, фантом-хірург завоював авторитет в соціальних мережах: «Важливо завжди вибирати кращого лікаря», – це його останній пост за кілька годин до того, як його заарештували.

Італійцю доведеться відповісти за виконану роботу: в кращих випадках імплантат через рік «підстрибував», в гірших – викликав гнійні рани, інфекції і пошкодження тканин.

Читайте також:  Прихована загроза з Румунії: продаж паспортів для відродження імперії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.