facebook

Сотні українських жінок, що працюють в Італії, виявилися боржниками італійської податкової

Сотні українських жінок, що працюють в Італії, виявилися боржниками італійської податкової. Податкова поліція Італії в результаті перехресної перевірки виявила, що багато українських заробітчан не сплатили податки з прибутків фізичних осіб та інші регіональні й міські збори.



Протягом останнього тижня повідомлення про накладення санкцій за несплату податків на суми від € 2,5 до 6 тис надійшло сотням українських жінок в італійському регіоні Лігурія, які працюють в галузі асистенції хворим.

Податкова поліція стверджує, що, ймовірно, заборгованість виникла через незнання італійського податкового законодавства, яке передбачає, що внески у Національну службу соціального забезпечення не виключають сплати податків на прибутки фізичних осіб.

Представники податкової поліції Італії зазначають, що вчасна сплата податку на прибутки фізичних осіб дала б українкам право на знижки за утримання сімей на батьківщині, проте тепер анулювати чи відтермінувати виплату боргу неможливо.

Водночас почесний консул України в Італії Камілло Бассі намагається лобіювати альтернативне вирішення питання – розтермінування сплати, адже деякі українки вже почали вертатися додому через страх втратити заощадження. А без них ніша догляду за людьми похилого віку в Італії буде незаповненою.

Читайте також:  -Ти, звісно, можеш їхати в свою Італію, але знай, що сім’ї в нас більше нe бyде!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.