facebook

Субсидії: Рева похвалився, що роздасть українцям гроші

Міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що зекономлені від субсидії гроші українці зможуть використовувати на власний розсуд.



Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що українці зекономлені на субсидії гроші зможуть використовувати на власні потреби.

Про це йдеться на сайті Міністерства соцполітики.

Рева уточнив, що з 1 січня 2019 року у грошовій формі надаються субсидії тим домогосподарствам, які вперше звертаються за її отриманням.

“Оскільки житлова субсидія — це державна допомога на оплату житлово-комунальних послуг, важливим є те, щоб отримані громадянами кошти були спрямовані саме на оплату цих послуг. Тому постановою № 1176 встановлено механізм цільового використання бюджетних коштів, передбачених на надання субсидій населенню. Якщо сім’я ощадливо споживала енергоресурси, за результатами опалювального сезону вона зможе використати залишок коштів зекономленої житлової субсидії, який утворився станом на 1 червня на її рахунку, на свій власний розсуд, тобто монетизувати або перевести їх на відкритий нею картковий рахунок у будь-якому банку країни”, — сказав Рева.

Готівкова форма буде застосована до одержувачів, яким субсидія призначена на поточний опалювальний період починаючи з жовтня-грудня 2018 року. Це близько 4 млн домогосподарств. Вже у березні 2019 року ці домогосподарства отримають готівкові кошти у розмірі призначеної їм субсидії за лютий, у середньому це складає близько 1,5 тисячі гривень. Аналогічні виплати вони отримають у квітні (за березень) та травні (за квітень) 2019 року.

Виплата житлових субсидій у готівковій формі будуть здійснювати органи Пенсійного фонду України тим особам, котрі одержують пенсії (близько 70 % всіх одержувачів), і таким же шляхом, як виплачуються пенсії: або переказ коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках, або виплата через поштові відділення, у тому числі з достачанням додому. При цьому виплату субсидії будуть проводити одночасно з виплатою пенсії пенсіонерам.

Читайте також:  Розчавив цементовоз: українець загинув у страшній аварії під Варшавою

Особи, котрі не одержують пенсії, зможуть отримати готівкові кошти у будь-якому відділенні АТ „Ощадбанк” як грошовий переказ (через внутрішньодержавну платіжну систему „Система термінових переказів „Швидка копійка”) або на поточні рахунки в АТ „Ощадбанк” у будь-який зручний для себе час.

Таким чином громадяни мають самостійно контролювати своє споживання житлово-комунальних послуг і своєчасну сплату у повному обсязі підприємствам-надавачам послуг рахунків за них (а не розмір обов’язкового платежу, як було раніше).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.