facebook

Die Welt: Прірва між бажаним і дійсним рідко коли така глибока, як зараз в Італії

Національна статистична служба підтвердила, що країна наприкінці 2018-го скотилася в рецесію.
Прірва між бажаним і дійсним — поширене явище в політиці. Однак вона рідко коли така глибока, як зараз в Італії. Про це йдеться в матеріалі Die Welt.



Так, національна статистична служба підтвердила, що країна наприкінці 2018-го скотилася в рецесію. Тепер причин для тривоги додав у своєму актуальному звіті й Міжнародний валютний фонд (МВФ): цього року Італія спроможеться заледве на 0,6% замість попередньо прогнозованого 1% зростання. Тож у єврозоні вона знову пасе задніх.

Також, пише видання, її перспективи вкрай невтішні й на наступні роки. За п’ятирічним прогнозом вашингтонських фінансових оглядачів, економічне зростання Італії коливатиметься між 0,6% і 0,9%. Це навіть не половина прогнозованого МВФ річного зростання для єврозони загалом.

«Отже, патологічна слабкість зростання країни, яка ще від початку запровадження євро кульгає позаду валютної спільноти, триватиме всупереч усім політичним обіцянкам популістського уряду «Ліги» та «Руху 5 зірок», що перебувають при владі з червня 2018-го», — йдеться в матеріалі.

Читайте також:  У Венеції пересохли канали (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.