facebook

Багатодітна сім’я дарує Порошенку свій мікроавтобус, бо не має грошей на розмитнення (відео)

Багатодітна родина не має грошей на його розмитнення.

Багатодітна родина Коваленко з Миколаєва вирішила подарувати Президенту України Петру Порошенку свій мікроавтобус, бо його розмитнення фінансово непосильне для її сімейного бюджету.

Про це йдеться у зверненні сім’ї до Порошенка, опублікованому в Facebook.

У родині Коваленко – перша родина у Миколаєві, яка відкрила дитячий будинок сімейного типу. Було це ще у 2010 році. Зараз у родині підростає 13 дітей, 7 з них – прийомні.

На момент удочеріння дочка сімейства Юлія на момент удочеріння була прописана в кімнаті гуртожитку. За законом, право на житло залишалося за дівчинкою-сиротою. Коли дитині виповнилося 18 років, батьки вирішили повернути їй житлову площу, яка належить їй за законом. Однак, виявилося, кімната в гуртожитку давно вже була приватизована і перепродана іншим людям.

“Оскільки, згідно із законодавством, держава зобов’язана забезпечити житлом дитину-сироту, яка досягла повноліття, дівчинку поставили в чергу на отримання такого житла. Але за п’ять років житло вона так і не отримала, а після 23 років, вона втрачає таке право. За цей час Юля встигла вийти заміж і стала матір’ю двох малюків. І тепер залишилася без даху над головою, так і не дочекавшись належної їй допомоги від держави”, – йдеться у зверненні.

Коваленки також розповідають, що багато разів зверталася до влади за допомогою і кожного разу отримували негативну відповіддь. А нещодавно їх взагалі позбавили субсидії. Велика родина не може потягнути непомірні тарифи і їм вже надходять погрози відключити газ.

Окрім цього, у сімейного дитячого будинку Коваленко є мікроавтобус на єврономерах. Але оскільки у сім’ї немає грошей на “розмитнення”, вони вирішили подарувати його Порошенку.

Читайте також:  “Повністю скасувати пенсії!”: Українці шоковані заявою радника Гончарука

“Так що Петро Олексійович, ми всі вам передаємо всією сім’єю великий-великий “привіт”. Є ще Божі закони, які виконуються. Нехай вас Бог благословить”, — сказав глава сімейства Коваленко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.