facebook

А може через ООН ініціювати визнання АНЕКСІЄЮ і захоплення “Красной армієй” Прикарпаття в 1939?

Американський професор, експерт з інформаційної війни Дж. Майкл Уоллер в інтерв’ю порталу “DELFI” запропонував більш ефективно реагувати на російську агресію



: піддати сумніву статус Калінінграда.

До Другої світової війни Калінінградська область не існувала, це була частина Східної Пруссії з містом Кенігсбергом. Цю територію окупувала Красная” армія.

На Ялтинській конференції 1943 СРСР, США і Англія встановили зовнішні кордони Польщі та СРСР. Нинішня Калінінградська область була віднесена до “Савєтскава Саюза”, але ніякий правовий документ не був прийнятий.

Питання Калінінграда було піднято і на Потсдамській конференції 1945. На конференції союзники погодилися з вимогами СРСР, але було вирішено, що остаточно питання, що стосуються цієї території, будуть вирішені на мирній конференції. Але СРСР нічого не чекав, і здійснив інкорпорацію області до конференції. А потім почалася Холодна війна, і мирний договір не був підписаний.

Дж. Майкл Уоллер стверджує, що, коли Росія демонструє агресію на Україні і загрожує сусідам, Захід може через Раду Безпеки ООН піддати сумніву приналежність Калінінградської області Росії, оскільки її статус з точки зору міжнародного права неясний.

І хоча Росія є постійним членом Ради Безпеки з правом вето, вона буде змушена захищатися, і в неї не буде часу на напад на Україну, США чи Литву.

“Можна провокувати Росію накладати вето на все, що здається хорошим: що пов’язано з правами людини, безпекою, правом на самовизначення. Змусьте їх захищатися. Так вони позбудуться права на ініціативу, будуть виглядати погано, ускладняться їх відносини з іншими країнами, а вам це нічого не коштуватиме», – сказав професор.

На питання, чи не побоюється він, що ці його слова будуть розцінені російською пресою як доказ, що Вашингтон прагне дестабілізувати Росію, співрозмовник відповів прямо: це прагнення послабити не Росію, а владу чекістів, яку уособлює Володимир Путін.
«Після закінчення Холодної війни ми підтримували Росію, засновану не на військовій могутності, а на ринковій економіці, демократичних цінностях.

Читайте також:  “Ми закопаємо тебе прямо тут, і ніхто не знайде…”: Як на заробітках з українцями поводяться

Це російські лідери зрадили цю ідею. Ми надавали економічну допомогу Росії, а вийшло так, що такі “люди”, як Путін, отримали від цього вигоду. Американці та європейці надавали підтримку при переході України до ринкової економіки, але такі люди, як Путін і його друзі крали і створили диктатуру. Ми не хочемо послабляти Росію, ми хочемо послабити чекістів, які правлять у Кремлі», – сказав Дж. Майкл Уоллер.

Джерело – http://ru.delfi.lt/news/live/ekspert-litva-dolzhna-tak-razdraznit-rossiyu-chtoby-ona-nachala-zaschischatsya.d?id=67945854

Шукайте деталі в групі Facebook