facebook

Скандал на Львівщині: лікарі залікували до смерті батька трьох дітей

У Львівській області 46-річний чоловік помер від ускладнень після грипу. Сім’я померлого звинувачує лікарів, заявляючи, що вони вчасно не почали лікувати запалення легенів.


Ігор Бочковський останнім в сім’ї підхопив застуду, і перебуваючи вдома втратив свідомість. Дружина Наталія викликала йому “швидку допомогу”, повідомляє ТСН.

Чоловіка забрали в Мостиську райлікарню. Там, за словами жінки, вони потрапили на чергового лікаря, яка вразила своєю безпорадністю.

“Вона сказала, що це схоже запалення. Вона не могла встановити. Каже мені, мовляв призначати антибіотики чи ні? Я відповіла, що я не лікар і не можу знати”, – розповіла вдова.

На наступний день чоловіку призначили лікування, але йому ставало тільки гірше. Але лікарі і далі зволікали, тому на третій день Наталя вирішила забирати чоловіка з районного до львівського шпиталю.

“Він (чоловік) мені дзвонить і каже, або приїдь забери мене, чи вже до ранку не дочекаюся, бо я вже з ліжка не можу встати”, – поділилася Наталя.

Жінка додала, що лікарі не дали їй виписки і листа призначення, тільки флюорографію та кардіограму. У новій лікарні доктора відразу заявили, що втрачено дорогоцінний час. Хворого забрали в реанімацію і підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

“Стан хворого було оцінено як вкрай важкий обумовлений тяжкою дихальною недостатністю. Був виставлений діагноз – двостороння позашпітальна пневмонія важкий перебіг, відразу було розпочато інтенсивну терапію. Проведено вірусологічні обстеження і було висіяно вірус грипу А”, – повідомила завідувач реанімаційним відділенням Львівської лікарні швидкої допомоги Зоряна Біда.

Але після чотирьох днів боротьби за життя пацієнта, чоловік помер у лікарняній палаті. Бочковська заявила, що її чоловік помер через лікарську недбалість, тому буде домагатися, щоб винних у його смерті звільнили. Без батька залишилося троє дітей.

Читайте також:  В нашій країні нічого не міняється… На Львівщині зловили митника на такому хабарі, що аж очі на лоба лізуть

У лікарні інцидент не коментували, в облдепартаменті охорони здоров’я призначили службове розслідування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.