facebook

В’їзд у туристичну перлину Італії – Венецію з 1 травня зроблять платним

В’їзд у туристичну перлину Італії — місто Венецію — буде платним. З 1 травня його вартість буде доходити до 10 євро. Влада міста запроваджує додаткова плата з туристів, оголосили на сайті Венеції.



Спочатку введуть плату у розмірі 3 євро з туристів, що прибувають в місто на поїзді, автобусі або круїзному лайнері. З 1 січня 2020 року вартість перепустки у місто буде варіюватися залежно від сезону.

Відвідувачам доведеться віддати 6 євро у звичайний час, 8 євро — у так званий «високий сезон» і до 10 євро — у найпопулярніші для туристів дні. Окремі тарифи передбачать для туристів, що приїжджатимуть на приватному транспорті.

Мер Венеції пояснив, що виручені гроші витратять на прибирання міських вулиць, очищення каналів і ремонт мостів. Наразі ці витрати в основному фінансуються податками, які платять місцеві жителі.

Деякі категорії громадян будуть звільнені від плати за в’їзд. Наприклад, не сплачуватимуть туристичний збір уродженці Венеції, якщо вони проживають в інших містах, а також власники нерухомості. А от їхнім родичам новий збір доведеться сплачувати.

Звільнять від збору й організовані групи уболівальників, які приїжджають до Венеції на спортивні змагання. Знижка (50%) передбачена для туристів, які зупиняються в міських готелях. Спочатку передбачалося, що їх повністю звільнять від збору, а платитимуть за в’їзд тільки «одноденні туристи».

У Венеції наразі стягується туристичний податок, ставка якого залежить від рівня готелю. Несплата за «вхідний квиток» до Венеції каратиметься штрафом у розмірі 100−450 євро.

Щорічно Венецію відвідують приблизно 28 млн осіб. Кількість міського населення скорочується. Якщо 50 років венеціанців налічувалося приблизно 300 тис., то зараз цей показник не перевищує 50 тис. осіб.

Читайте також:  Землетрус магнітудою 4,6 стався в центральній Італії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.