facebook

Апельсинова битва: в Італії розпочнеться щорічне цитрусове побоїще (ВІДЕО)

Битва апельсинами (Battle of the Oranges) цими вихідними відбудеться в Італії. Традиційний карнавал розпочнеться 2 березня в містечку Іврея та триватиме до 5 березня.

Апельсинова битва в Італії символізує для місцевих мешканців свободу та прийдешню весну. У заході беруть участь тисячі громадян, які розділені на дев’ять команд. Щорічно за три дні на битву витрачають майже 350 т апельсинів.

Цитрусова битва в Італії проводиться з 1808 року. Однак історики розповідають, що події, які лягли в основу фестивалю, відбулися ще в часи Середньовіччя, коли Італією правили феодали. Окремі науковці стверджують, що, битва апельсинами — це символ народного повстання Тукінаджо проти деспотії вельмож.

Однак є й легенда, яка розповідає історію доньки мельника на ім’я Віолетта, що жила в Івреї у 12 ст. У ті часи, місцеві правителі мали право «першої шлюбної ночі» з будь-якою нареченою, яка мешкала на їхній території. Коли Віолетта вийшла заміж, правитель міста зацікавився нею. Але горда красуня зуміла дати опір ґвалтівнику, заколола його, а відрубану голову вельможі викинула з балкону. Охорона правителя схопила Віолетту, але місцеві жителі заступилися за неї й кидали у вартових камінням до тих пір, поки вони не відпустили дівчину.

Читайте також:  З глибоким сумом повідомляємо, що в Італії від коронавірусу померла наша землячка Стефанія Довба. Потрібна допомога перевезти тіло додому

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.