facebook

Українці почали наймати на роботу поляків: експерти розповіли деталі

Понад 36 % фірм, зареєстрованих в Опольському воєводстві, належать громадянам України.



Впродовж кількох останніх років у Польщі серед іноземців, котрі створили свої фірми, стає все більше українців.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

Збільшилася також кількість студентів, які починали бізнес на польській території. Раніше свою справу в Польщі відкривали здебільшого громадяни країн “старого” Євросоюзу, зокрема німці та британці. Але ситуація почала змінюватися.

“Серед іноземців, які засновують фірми у Польщі, стає все більше українців. Також вони становлять найбільшу групу іммігрантів-підприємців в Опольському воєводстві”, — сказала доктор Сабіна Кубічєль-Лодзіньська з Відділення економіки і підприємництва Опольської політтехніки.

У виданні зазначили, що про громадян країн Східної Європи, зокрема, України, сформувався стереотип, що вони у Польщі грають роль лише робочої сили. Однак, саме українці виявляють особливу активність у заснуванні бізнесу і створенні робочих місць.

Понад 36 % фірм, зареєстрованих в Опольському воєводстві, належать громадянам України. Видання зазначає, що в масштабах всієї країни, все більший відсоток українців відкривають нові компанії.

Gazeta Wyborcza пише, що це роблять здебільшого чоловіки віком 26-30 років із вищою освітою. Їхній бізнес найчастіше стосується сфери послуг.

“На відкриття фірми у Опольському воєводстві часто наважуються люди, котрі лише приїхали в Польщу”, — сказала експерт.

Така ситуація стосується й інших країн. Зокрема, в США іммігранти заснували 25 % ІТ-фірм, доходи яких перевищують мільйон доларів.

Читайте також:  Викрадення автобуса в Італії: хлопчику-герою хочуть дати громадянство

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.