facebook

Відеоспостереження у душі та туалеті: в інтернаті знущаються з дітей (відео)

Допис про умови, в яких перебувають там діти розмістила у себе на сторінці у Facebook співробітниця місцевої поліції.

В Одеському центрі для реабілітації розгорівся скандал. Допис про умови, в яких перебувають там діти розмістила у себе на сторінці у Facebook співробітниця місцевої поліції. Тепер заклад очікує на перевірки. Керівництво закладу випровдовуючись впустило в нього журналістів.

Про це повідомляє “ТСН”.

“Зоя Мельник, патрульна і громадська активістка, часто буває і в проблемних родинах, і в закладах, які опікуються дітьми в біді. Назвати центр соціально-психологічної реабілітації в’язницею зважилася не одразу – боялася зашкодити вихованцям. Остаточно її переконала інформація про камери спостереження у душових і туалетах”, – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що про це вона дізналась від самих дітей. Одна з вихованок – дівчинка, яку соцслужби забрали з родини опікунів, вчилася на 2-му курсі у ліцеї. Але тепер змушена ходити у найближчу школу, бо водити в ліцей її нікому. Вона також розповіла, що вихованці закладу постійно під наглядом – їх обшукукують, відбирають мобільні телефони. Телефонувати дозволяють тільки один раз на тиждень.

Після запросили пресу, проте там стверджують, що усі обмеження лише в інтересах дітей. Мовляв, усі вони проблемні, схильні до втеч і правопорушень.

“Є діти, як мали досвід вживання наркотичних речовин, є діти, які в маленькому віці, допідлітковому, вживали алкогольні напої. Цим обумовлена наявність камер”, – каже Лілія Вейланде, психолог міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Але відеоспостереження у душі і туалетах заперечують навідріз.

Проте радник голови облдержадміністраціі Артем Поланський на своїй сторінці у соцмережі зазначив, що спостереження у санвузлах – таки велося.

За його словами, камери були встановлені після того, як в душовій кімнаті дівчинка намагалася скоїти суїцид, також були випадки булінгу – саме у душовій.

Читайте також:  Торік на Прикарпатті на рак захворіли 24 дитини. Причина – генетика

У центрі тимчасово проживають діти від трьох до вісімнадцяти років, яких забрали з асоціальних родин, від опікунів чи з наркопритонів. Та за таких умов про жодну психологічну реабілітацію немає сенсу говорити – твердить захисниця прав дітей. В поліції усі звинувачення обіцяють перевірити. Утім, і про камери, і про заборону мобільних телефонів – знають.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.