facebook

“Російський Крим” на Google Maps: посол України в США закликав корпорацію виправити зображення

Валерій Чалий наголосив, що ситуація, яка склалась з некоректним зображенням Криму на Google Maps, суперечить чіткій та незмінній позиції Адміністрації США, Конгресу США та ООН.


Посол України в США Валерій Чалий звернувся до керівництва корпорації Google стосовно некоректного зображення українського Криму, як частини Російської Федерації на деяких картах Google Maps.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в США.

“В офіційному листі Посол зазначив чітку позицію щодо неприпустимості залучення всесвітньо відомої корпорації та пошукового сервісу Google в інформаційну війну, яку Росія веде у світі, поширюючи дезінформацію, фейки та пропаганду як у випадку з зображенням Криму на картах”, – йдеться у повідомленні.

Валерій Чалий наголосив, що ситуація, яка склалась з некоректним зображенням Криму на Google Maps, абсолютно суперечить чіткій та незмінній позиції Адміністрації США, Конгресу США та ООН. Зокрема, у Кримській декларації Держсекретар США Майкл Помпео наголосив, що Сполучені Штати ніколи не визнають спробу Росії анексувати Крим. Посол також відзначив продовження Президентом США надзвичайного стану, згідно із яким діють санкції проти РФ у зв’язку із окупацією Криму.

Посол також додав, що ООН у низці резолюцій Генеральної Асамблеї, зокрема “Територіальна цілісність України”, “Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів” та “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна”, чітко визначають статус Криму як території України.

Представники Google неодноразово наголошували у публічних виступах та інтерв’ю, що політика корпорації зосереджена на розвитку інформаційних технологій поза інформаційними війнами.

Посольство України в США сподівається, що всесвітньо відома корпорація і надалі буде дотримуватися таких високих стандартів та виправить некоректне зображення території Криму на всіх картах Google Maps.

Читайте також:  Новий тиждень на Прикарпатті розпочнеться із потепління та сонячної погоди. КАРТА

Нагадаємо, що у Берліні пройшов флешмоб проти російської окупації Криму.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.