facebook

Поліція Закарпаття за 5 тисяч доларів хотіла “викупити” у прикарпатського активіста “Дорожнього контролю” відео з хабарем

Провокативне відео опублікував на своєму каналі популярний блогер та громадський активіст Олександр Куницький.

“Всі чули, що поліція бере хабарі? Нічого нового … А чули про поліцейських, які намагаються заплатити за «вирішення питань»?
Скільки поліція готова дати грошей, щоб сюжет про факти хабарництва не з’явилося в Youtube і новинах?
Цікаво? Запускайте відео! Дивись, як СБУ, військова прокуратура і поліцейські закривають очі на корупцію і як затято вони захищають звичні їм схеми заробітку!”, – підписав відео блогер.

Активіст розповідає, що до нього звернувся один із його підписників – дальнобійник. Чоловік розповів, що його зупинили на пості “Лазещина”. Патрульні запропонували водію пройти тест на стан алкогольного сп’яніння. Результат був позитивний – 0,7 проміле. Водій підписав порожній протокол, в нього забрали документи, і тепер поліція вимагає 25 тисяч гривень хабаря за “нескладання протоколу по 130 статті”.

Пост поліції “Лазещина” знаходиться між Буковолем та Раховом. Тому Куницький сконтактував зі своїм приятелем – прикарпатським активістом “Дорожнього контролю” Віталієм Мацьоцьким. Той вже зв’язався з дальнобійником і далі взяв ініціативу в свої руки, пишуть Версії.

Прикарпатському активісту вдалось не лише “накрити” цілий пост закарпатських поліціянтів-хабарників – спіймати їх на гарячому, а й зафільмувати, як ті намагаються дати хабаря йому – 5 тисяч доларів за те, щоб викривальне відео не було оприлюднене.

Мацьоцький домовився з поліціянтами, що ті привезуть гроші в Косів. А сам тим часом зв’язався з СБУ – в телефонному режимі пояснив ситуацію і надав факти злочинних дій поліції. Потім пішов у відділення і написав офіційну заяву. Проте ні на усну, ні на письмову заяву співробітники СБУ ніяк не відреагували, пояснивши, що в них немає часу займатися цим питанням і в них немає повноважень. Тим більше, що активіст – не є посадовою особою, і хабар йому від поліцейських – це не кримінальна справа. Співробітники порадили Мацьоцькому звернутись у воєнну прокуратуру, але там активісту також не змогли допомогти.

Читайте також:  Що зробить Зеленський відразу після інавгурації: розкрито те, що цікавить всіх

Затримати “перевертнів в погонах” активістам допомогли працівники Косівського райвідділу поліції.

Як це було – дивіться у відео

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.