facebook

Велика сімка допоможе Україні досягти енергетичної незалежності

На своєму засіданні міністри енергетики G7 закликали підтримати Україну в розвитку енергетичного сектору

1622872




Сімка найрозвиненіших країн світу (G7) прагне зменшити залежність України від російських енергоносіїв. Про це йдеться у спільній заяві міністрів енергетики цих країн, яка була опублікована після їхньої зустрічі у Гамбурзі у вівторок, 12 травня. Міністри закликали, серед інших, Світовий банк та МВФ “долучитися до наших зусиль з допомоги Україні та іншим особливо уразливим європейським країнам”, передусім у енергетичному секторі. Про це повідомляє інформагенція dpa.

Водночас, Велика сімка очікує від України подальшого реформування енергетичного ринку, щоб краще забезпечити конкуренцію, передає агентство Reuters. Міністр економіки ФРН Зіґмар Ґабріель звернув увагу своїх колег на те, що G7 треба бути налаштованою на довготривалу підтримку України. У свою чергу, міністр енергетики США запропонував європейським країнам імпортувати з його країни скраплений природний газ.

Крім того, міністри також займалися підготовкою до саміту Великої сімки, який пройде у червні у баварському замку Ельмау. Під час цього саміту головну роль відіграватиме саме тема енергетики та захисту клімату.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  Енергетичний колапс: зима без вугілля, без газу, без електрики

Шукайте деталі в групі Facebook