facebook

Протягом 13 років закарпатець бив співмешканку. А далі його знайшли мертвим із ножем у шиї

Жінка не витримала знущань і пішла від чоловіка, але повернулась, бо не було кому нагодувати худобу

На Виноградівщині за дивних обставин помер чоловік. У вбивстві звинуватили його 49-річну співмешканку, жительку села Руська Долина, але вона запевняла, що цього не робила, хоча той всіляко знущався над нею. Подія трапилася ще у грудні 2017 року, але вирок винесли лише цими днями, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Як повідомили одразу після скоєння злочину у Закарпатській поліції, коли жінка повернулась додому, чоловік почав до неї чіплятись та схопив за волосся.

«Вона розлютилася, взяла кухонного ножа та вдарила опонента у шию. Далі вийшла на подвір‘я, а коли повернулась, той вже був мертвий. Жінка вибігла на вулицю й попросила перехожих, аби ті викликали поліцію та медиків. На місце події прибули працівники Виноградівської поліції. Жінка, зрозумівши, що накоїла, намагалася ввести слідчих в оману. Поліцейським, які прибули за викликом, розповіла, що того вечора співмешканець разом з незнайомим їй чоловіком розпивали в будинку спиртні напої, а коли вона повернулась додому, то виявила співмешканця мертвим», – йшлося у повідомленні.

Утім на суді з’ясувалися інші деталі. Зокрема, стало відомо, що вбитий поводився з жінкою, як справжній домашній тиран.

Ось які пояснення дала Юлія (з етичних міркувань імена замінено):

«Протягом тривалого часу я працювала медичною сестрою та звільнилась у 2000 році. З Миколою я познайомилась 13 років тому, після чого ми почали жити разом. Він мене постійно бив. У листопаді я не витримала і пішла з дому. Декілька днів проживала у знайомої покійної бабусі в с. Фанчиково і повернулась лише увечері 2 грудня, оскільки турбувалась про худобу. Повернувшись, побачила, що Микола п’яний. Ми не розмовляли. Я зразу пішла на вулицю годувати курей. Потім до нього приїхав якийсь чоловік і вони почали пиячити далі. Коли я зайшла до хати, чоловік накинувся на мене з докорами і вдарив. Я пішла до сусідів, щоб викликали поліцію, однак вони відмовили. Після цього пішла до знайомої, яка і викликала правоохоронців. Але поліція не приїхала. Вона подзвонила ще раз, а я пішла додому. Микола з тим чоловіком усе ще розпивав спиртне. Почувши нецензурну лексику в свій бік, я вийшла на вулицю, протягом певного часу перебувала у гаражі. Повернувшись до будинку, помітила, що Микола спить у спальній кімнаті. Я сіла біля нього на крісло, щоб подивитись телевізор. У цей же час він встав, схопив мене за горло та почав душити. Біля ліжка знаходився стіл, на якому лежав кухонний посуд. Він схопив звідти ніж і направив його в мій бік. Ми почали боротись. Я злякалась і вибігла з будинку. Ніж в руки не брала. Деякий час ховалась, а потім зайшла до будинку та побачила тіло чоловіка в комірчині, на сходах, біля холодильника. Коли помітила кров, вибігла на вулицю та почала спиняти машини, щоб хтось викликав поліцію та «швидку». До приїзду правоохоронців у будинок не заходила».

Читайте також:  "Схопив за волосся, бив об стіну": дружина священника заявила про побиття (відео)

Сусідка Марії підтвердила, що вона справді приходила до неї і просила зателефонувати, бо Микола її побив.

«Я поліцію не викликала, бо таке між ними траплялось досить часто, а потім у мене виникали проблеми із Миколою. Сварку між ними чула лише раз та один раз бачила синець під оком у Юлії», – пояснила вона.

Інший сусід також наголосив, що сварки між Миколою та Юлією виникали так часто, що поліція за їхньою адресою останнім часом навіть їхати не хотіла. Загалом сусіди в один голос стверджували, що Микола був дуже агресивним, часто бив Юлію, кричав на неї.

Ще один свідок на суді розповів, що в ту ніч підвозив дівчину до с. Фанчиково і перед його автомобілем на дорогу вибігла Юлія.

«Вона сказала, що її чоловік лежить на кухні у крові та просила подивитись на нього. Я викликав поліцію та зайшов до будинку. Від жінки було чутно запах корвалолу, слідів крові на ній не було», – заявив він.

Сестра Юлії теж розповіла деякі цікаві деталі:

«13 років тому вони почали жити разом. Микола ніде не працював, жив за кошти батька та бабки Юлії, неодноразово бив і її, і стареньку, навіть виганяв з хати. Я просила її розлучитись із ним, була проти їхнього спілкування».

Отже, як йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень, суд вирішив, що Юлія могла вбити Миколу через необережність, захищаючись від його побоїв, і засудив до 2 років умовного покарання.




Марина АЛДОН

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.