facebook

Він врятував сотні людей на війні, а себе врятувати не зміг, – друзі та колеги про франківського парамедика-добровольця Сергія Мороза

Як вже повідомлялося, Сергій Мороз помер в ніч на четвер, 14 березня. Відомий парамедик-доброволець і військовий капелан страждав від онкологічного захворювання.

Він служив в медбатальйоні “Госпітальєри”. Сергій Мороз з позивним “Фрост” врятував сотні життів на Донбасі.

Трохи більше року тому йому діагностували гліобластому. Хірурги з Дніпра видалили пухлину, однак прогнози були песимістичними через четверту стадію захворювання, пишуть Версії з посиланням на West News.

“Ми тримали один одного за руки в самі важки часи. Ми любили один одного незважаючи ні на що. У мене в серці мир і спокій, тому що ти зараз з нашим Небесним Татом і в Ісусових обіймах. Чекаю на зустріч моє кохання, Сергій Мороз”, – написала його дружина, Тетяна Мороз.

WestNews пропонує вашій увазі спогади друзів, побратимів та колег про Сергія «Фроста» Мороза:

«Фрост – це людина, яку всі любили. Надзвичайно розумний і харизматичний. Мали за честь бути друзями, спілкуватися. В певний період ми часто разом їздили на Схід, а це майже півтора тисячі Км в одну сторону, мали можливість багато розмовляти. Завжди давав цінні поради, цікаві обговорення, ніколи не нав’язував своє бачення, якщо думки не співпадали, завжди мав чітке розуміння хто є хто, що є чим. Словом цікавий співрозмовник, такий і має бути капелан. В далекому 2015 Фрост, як батальйонний капелан, вінчав мене і Андрія Долика. Вінчання відбулося на Манявському водоспаді в тісному колі. Дякую йому за благословення. А коли я вирішила пройти Госпітальєрський Вишкіл, то Сергій був на ньому Інструктором. Ми всі будем його пам’ятати як дуже благородного чоловіка, сильну і яскраву особистість, справжній доброволець, завжди попереду. І звісно, неповторне почуття гумору. Фірмовий Госпітальєрський чорний жарт «чорний гумор він як ноги, або є або нема» я почула саме від нього. Сумно і несправедливо, що нас покидають Найкращі. Вічна пам`ять!», – Аліса Котик (Наталя Долик), волонтер батальйону “Госпітальєри”.

Читайте також:  Як українці навчились обманювати державу: “За субсидію – маму випишу”



«Розумів, що так мало статися. Але як боляче!… Друг Фрост пішов. Сергій Мороз. Капелан. Інструктор. Парамедик. Совість батальйону. ДОБРОВОЛЕЦЬ пішов. На День Добровольця. Хто ж знав, друзяко, що це останнє наше фото з тобою. Не встиг попрощатися. Їду до тебе», – Юрій Скребець, нейрохірург і колега Сергія Мороза.

«Є люди. Є люди, присутність яких ви відчуєте. Заходить така людина в кімнату, і ви стоячи навіть спиною до неї, відчуєте її прихід. Вчився зі мною з першого класу Сергій Мороз. Сергій був веселим. Добряк, високий і сильний. Провчились ми з ним разом до 7 класу. Встигли навіть поміняти разом одну школу. Cила Сергія була в його soft skills. Я б назвав це лагідною харизмою. Сергій не влазив в безнадьожні халепи (а ми вміли робити це регулярно). Допомагав розрулювати конфлікти в класі. Не часті, але всяке бувало. Мав веселу вдачу і хороше почуття гумору. Потім я поміняв клас. Ще пізніше – школу. Знову побачились вже після Революції Гідності. Сергій пішов добровольцем на фронт. Став капеланом та госпітальєром. Тепер його називали Фрост. Я знаю дуже мало людей, які так мало змінюються з дитинства. Але Сергій, попри досить непросту і психологічно виснажливу роботу госпітальєра, залишався таким же позитивним та веселим. І дуже світлим. Сонячним. В душі – дитина. Сергій разом зі своєю командою (а в госпітальєрах була й його дружина Татьяна Мороз) врятував багатьох людей. Вчора був день волонтера. І вчора Сергія не стало. Дякую тобі, друже Фрост», – Максим Саваневський, керуючий партнер групи компаній PlusOne, однокласник Сергія Мороза.

«Ми жили, раділи, дурачилися, каву пили…а тепер настав той час коли пора прощатися. Прости й прощай дорогий наш однокласник, друзяка та дійсно Велика Людина з ким завжди хотілося зустрітися. Вибач, друже,що так і не вдалося тобі політати на дельтаплані так як мріяв… Хоча зараз ти вже добре знаєш,що таке політ», – Сергій Полімашев, товариш Сергія Мороза.

Читайте також:  Астролог налякала передбаченням на 2023 рік для України: смерті і руйнування

«Я щаслива що, саме ти закріпив наш шлюб на небесах з Володимиром Кораблевим, будемо старатись бути чемними. Любимо, та сумуємо», – Анастасія Слободяник, парамедик.

«Ми втратили нашого друга та побратима Фроста Sergiy Moroz Це велика втрата. Людина приклад! Друг, який надихав. Фрост, я тобі дякую за все, що ти зробив! Честь знати тебе!», – “Госпитальер” та режисер Євген Тітаренко.

«Друг Фрост пішов до свого небесного Батька! Хай поповнить Царство воїнське і просить Господа за нас, які ще тут! Хай Господь дарує йому Царство небесне! мем, Амінь», – Валентина Олефіренко, профессор, волонтер.

«Фрост пішов у небо, Sergiy Moroz Друже це для нас велика втрата. Всього себе віддав ти Україні, і час що ми з тобою пліч о пліч воювали ні з чим не порівняти, не забути. Я присягаюсь що продовжу Шлях Боротьби. Ти був для мене Провід, і залишишся таким. Честь і Слава Воїне. Навіки Слава», – парамедик Олександр Моїсеєнко.

«Він врятував сотні людей на цій війні,але себе врятувати не зміг. У Сергія залишилось двоє діток та хвора дружина,яка потребує допомоги. Світла Пам’ять тобі,Герою! Спочивай з Богом! Жаль….дуже жаль…», – Лана Голубєва.

«Він був щирим, доброзичливим другом, який завжди готовий допомогти. Людина, яка присвятила себе у рятуванні житті бійців на Фронті. Людина, яка віддавала всі свої сили для перемоги та завершенні війни. Покликання, яке він виконував з душею! Це непоправна втрата для всіх нас», –Василь Андріїв, Асоціація учасників АТО.

«Тіштеся з тими, хто тішиться, і плачте з отими, хто плаче! Такі слова написано в Біблії до Римлян 12:15. Сьогодні в День ДОБРОВОЛЬЦЯ, ми плачемо разом з тими хто плаче! Втрата. яку не можливо повернути помер капелан-госпітальєр Сергій Мороз (Фрост). Вшановуємо дорогого брата, просимо Господа, щоб втішив рідних та близьких під час горювання! Капелани моляться за ВАС!!!! Спочивай з миром брате ФРОСТ!!!», – Перший Український Батальйон Військових Капеланів.

Читайте також:  У бою з російськими окупантами зaгинyв боєць гірсько-штурмової бригади з Прикарпаття

***

Додамо, що прощання з Героєм розпочнеться в п‘ятницю, 15 березня 2019 р. о 17.00 в Національному Домі «Просвіта» (вул. Грушевського 18, м. Івано-Франківськ). Провести Героя в останній шлях приходьте в суботу о 10.30 в будівлі «Просвіти». Звідти автобусами на міське кладовище (автобуси є). На кладовищі поховання почнеться о 12.00.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.