facebook

«Випробовують на витривалість»: українка розповіла подробиці роботи в Італії (фото)

«Спілкуюсь з дівчатами з України і чую, що вони вважають себе рабами»

Надія Трембіцька з Гайсина, що на Вінниччині, три роки тому покинула роботу бухгалтера і поїхала в Італію на заробітки.

Свою історію за кордоном вона розповіла «Gazeta.ua».

Жінка зізналась, що їхала в Італію, не знаючи, що її чекає, де вона житиме й працюватиме. Приїхала в маленьку провінцію під Неаполем, знайшла помешкання та роботу доглядальниці.

«Було дуже важко. Не знала, як звернутись до людей в супермаркеті. Як тільки чула українську мову, відразу йшла знайомитись. Поступово адаптувалась. Вивчила ази мови через інтернет і словники”, – розповідала українка.

Надія також розповіла, що спочатку працювала у літньої пари за 600 євро. Робота сильно виснажувала.

«Тут робота не цукор. Італійці дуже люблять перевіряти українських емігрантів на витривалість. Коли спілкуюсь з дівчатами з України і чую, що вони вважають себе рабами, – намагаюсь пояснити, що ми продаємо свої послуги, а не себе. Коли італійці бачать, що ти стоїш на своєму, – піддаються і починають цінувати працю емігрантів», – каже жінка.

Згодом жінка знайшла іншу роботу. Зараз працює в на заміні в італійській сім’ї за 700 євро з 7:30 до 22:00 год та має час для себе.

Раніше в Україну приїжджала кожних 3 місяці. Нещодавно зробила документ на проживання на 9 місяців. Хоча рідні й бідкаються на таку долю, жінці подобається рівень життя в Італії.




Читайте також:  Негода в Італії: у Римі затопило дороги і метро, Міланом прокотився шторм

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.