facebook

Як працює «Фабрика політичних тролів» Путіна

Майдан на Україні став спусковим крючком до зміни світового порядку. Міжнародні відносини від глобалізації і відкритості перейшли в сферу протекціонізму і закритості. Brexit у Великій Британії, Трамп у США, популістська криза в ЄС і тільки в РФ все прекрасно, «Путін цар і всім живеться добре». Не в останню чергу все що відбувається є наслідком глобалізаціних процесів останніх років, які виросли на основі соціальних платформ по типу Facebook та Instagram. Дуже сильно зменшуєтсья цензура, набагато легше донести свою точку зору, але з іншої сторони це створює поле для подання непереверіної, брехливої інформації і в свою чергу веде до маніпуляції зі свідомістю та вибором людей і дуже сильно це проявляється перед виборами.

«Фабрика тролів» або «кремлеботи» – загальне позначення користувачів- провокаторівa (тролів), які за гроші у спеціально обладнаних офісах лишають дописи та коментарі, призначені для здійснення російської пропаганди в соціальних мережах, під новинами інтернет-видань або на інших ресурсах в мережі. Найняті коментатори з провокативними спотвореними текстовими та графічними повідомленнями стали однією із складових маштабної інформаційної війни Росії проти України з використанням як російських Інтернетресурсів, так і Інтернет-ресурсів України, Європи, США, висвітлюючи події в Україні з вигідної точки зору для російської пропаганди.

Дуже велику роль в організації пропаганди відіграє те, що вона підтримується на офіційному рівні керівництвом РФ і має серйозні фінансові вливання як з боку комерційних структур пов’язаних з чиновниками так і з боку федерального бюджету.

Розрізняють кілька видів пропаганди:



  • Повідомлення яке взагалі не відповідає дійсності;

  • Повідомлення де поряд з правдивими фактами виникають, перекручені;
  • Вирвані з контексту слова, де все правда, але подана таким чином, щоб винести вигоду для керівництва РФ.

Основними тема для тролінгу є критика зовнішніх ворогів, себто керівництво України, США і частини керівництва ЄС; критика внутрішніх ворогів Навального і Собчак і возвеличення «подвигів» Володимира Путіна. Тематика тролінгу співпадає з офіційною тематикою керівництва Росії і збігається у час, тобто кожне слово офіційної особи РФ зразу підтверджується коментарями, що створює ілюзію повної ідилії влади і народу.

Тож, читаючи коментарі у Facebook або інших соціальних мережах, не варто сліпо вірити написаному тексту, оскільки ви можете стати жертвою подання невірної інформації, що в майбутньому може змінити вашу точку зору в сприйнятті тієї чи іншої людини або події, яка першочергово була правильною, а перевіряти інформацію на незаангажованих ресурсах.

Читайте також:  70 квадратних за 15 тисяч доларів: українець власноруч спорудив економний будинок-термос

Шукайте деталі в групі Facebook