facebook

ДТП у Коломиї: водій на пішохідному переході збив дитину

Сьогодні, 22 березня у Коломиї сталася дорожньо-транспортна пригода.

Аварія трапилася близько 12:25 на вулиці Карпатська.



Водій автомобілю “ВАЗ 2109” збив 12-річного хлопчика. Дитина переходила дорогу по врегульованому пішохідному переході неподалік школи. Правоохоронці з’ясовують з камер спостережень, на яке світло переходила дитина. Неповнолітнього госпіталізовано з діагнозом: струс головного мозку, закрита черепно-мозкова травма, перелом лівої гомілки.

На місці працюють слідчі. Відкрито кримінальне провадження за частиною першою, статті 286 кримінального кодексу України. Поліцейські перевіряють водія на стан сп’яніння.

До слова: У 2018-му році на Івано-Франківщині правоохоронці зафіксували 2939 дорожньо-транспортних пригод за участю 5851 особи. Більшість із них – аварії без потерпілих, часто водії навіть не інформують поліцейських про такий інцидент. У поліції наводять моторошну цифру: за рік на Прикарпатті в ДТП загинуло 127 людей, а ще 957 – отримали тілесні ушкодження різної тяжкості.

Найбільше аварій за рік сталося в Івано-Франківську – 1312, що зумовлено значною кількістю автомобілів у місті. Основними причинами аварій правоохоронці називають перевищення швидкості, недотримання дистанції, порушення правил обгону та проїзду перехресть. Найбільше тяжких аварій трапляється через п’яних водіїв – і штрафи їх, схоже, не зупиняють. Більше про це можна прочитати у статті “Три тисячі аварій: хто винен та що робити”.

Читайте також:  Смертельна ДТП на Рівненщині – мотоцикліст помер у кареті швидкої допомоги

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.