facebook

Поляки створять телеканал для боротьби з російською пропагандою

Новий телеканал з назвою TVP Wilno (Вільнюс) створить польське державне телебачення (TVP).



Канал відкриють для польської національної меншина в Литві, – повідомляє рар.

Боротиметься телебачення з російською пропагандою в цій балтійській країні.Відповідне розпорядження про створення телеканалу підписали в четвер голова правління TVP Яцек Курський і заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинськовський вел Сеньк.

“Відсьогодні робимо черговий крок, який на першому етапі, сподіваюся, буде реалізований у травні, коли почнеться трансмісія телеканалу TVP Wilno, а в повному вимірі – восени”, – повідомив Курський.

За інформацією заступника глави МЗС РП, створення цього телеканалу є дуже потрібним кроком у контексті “активності російських наративів у Литві”. Це дасть можливість “урівноважити” інформацію, яка потрапляє до поляків у Литві.

Глава канцелярії прем’єр–міністра Польщі Міхал Дворчик зазначив, що на території країн Балтії, особливо в Литві, спостерігається “експансія масової російської культури”.

“Вірю, що проект, який реалізується TVP за підтримки МЗС, буде принаймні невеликим, але дуже важливим елементом противаги і контрпропозиції для російських ЗМІ. Отже, це буде телеканал, який представляє об’єктивну інформацію і підтримує наших земляків польською культурою”, – заявив Дворчик.

Фінансуватимуть телеканал з бюджету МЗС Польщі.

За результатами соцопитувань останніх років, більшість поляків у Литві віддають перевагу російським, а не польським телеканалам. Серед поляків у Литві є значна частина осіб із відверто проросійськими поглядами.

Польське державне телебачення має групу з понад десяти різних телеканалів, один із яких – TVP Polonia – спрямований на польську аудиторію за кордоном. Як зауважив Курський, одного тільки телеканалу TVP Polonia зараз вже недостатньо, особливо в місцях, де велика польська національна меншина, зокрема в Литві.

Читайте також:  У горах Італії музиканти зіграли на інструментах з льоду (фоторепортаж)

У складі TVP із 2007 року функціонує також телеканал “Белсат”, який спрямований для жителів Білорусі. Він є опозиційним до чинної білоруської влади.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.