facebook

“Самі собі не будьте вороги”: діти в ролику присоромили дорослих за сміття. ВІДЕО

Учні 6-А класу Лукавецької школи І-ІІІ ст., що у Вижницькому районі на Чернівеччині, вийшли на прибирання. Та зняли ролик, щоби мотивувати дорослих не засмічувати довкілля.

Відео і супровідний текст від школярів виклав у мережу вчитель фізики, учасник акції Петро Олексюк.

“Хіба вам не соромно перед нами? Хіба ви настільки жорстокі, що байдуже на наше майбутнє та ваших дітей? Ви думаєте, що нам приємно за вами, дорослими, прибирати і ми не хочемо в цей час в ігри грати на чистому довкіллі? Подивіться в наші очі – в них біль за те, що старшому поколінню байдуже, в якому довкіллі живемо і будемо жити”, – пишуть діти.

Вони звернулися до місцевої влади взяти під контроль облаштування ящиків для сміття по всіх містах і селах.

“Ми просимо також всіх небайдужих людей про пошану та захист свого довкілля. Якщо ви думаєте, що це десь далеко і нас не стосується, то це не так”, – добиваються уваги школярі.

Школярі зазначили, що мають ціль – не лише прибрати територію, а позбутися відходів назавжди. Навчити людей не забруднювати середовище, продукувати менше сміття та сортувати відходи.

“А потрібно не так вже й багато – не смітити. Не смітити сміттям, не смітити поганими словами, не смітити поганими вчинками”, – додали діти.

“Але дітки молодці!” – підтримало ініціативу Екологічне бюро УГКЦ.

Читайте також:  В Україні запровадять автоматичні штрафи за порушення самоізоляції

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.