facebook

“Це неминуче”: Відомий експерт розповів про розпад РФ. Коли і чому

Сучасна Російська Федерація неминуче розпадеться, частина націй країни скористається свободою і вийде зі складу нинішньої держави.



Таку заяву зробив російський фінансист і блогер Слава Рабинович.

За його словами, сепаратизм в Росії після падіння СРСР був пов’язаний з тим, що Союз з себе представляв штучне збіговисько загнаних в комуністичне стійло колишніх незалежних держав або колоній з надр Російської імперії.

Рабинович не заперечує, не скрізь у світі процвітає сепаратизм, так є певна кількість країн, які ґрунтуються на федеративному устрої:

“Ми бачимо федеративний устрій Швейцарії, Німеччині, США і Канади… Більше того, якщо ви візьмете назву США в англійському еквіваленті і перекладете російською, то це Об’єднані Держави Америки. До речі, США по-іншому існувати і не могли б, занадто різні території і люди”.

Але для таких федерацій потрібна потужна «м’яка сила», як називає її Рабинович.

«М’яка сила» — це потужний інструмент для взаємного притягання щодо успішних в економічному плані територій з їх населенням, якщо ці території асоційовані між собою федеративним устроєм, на відміну від Російської Федерації, в якій немає жодної федерації … Така велика країна як Росія, з великою кількістю територій, людей, релігій, національних особливостей, може існувати тільки як реальна федерація. Але для цього потрібні «м’яка сила» і тяжіння економічної успішності. Оскільки в путінській Росії немає ні «м’якої сили», ні чинника економічної успішності, швидше за все, нинішня РФ розпадеться”, – вважає блогер.

Окремо він підкреслює, що розпад буде сильно збільшений результатом путінського періоду правління. На його думку, “можна констатувати, що далі розпадатися все та ж Російська імперія, яка недораспалась в ХХ столітті і яку путінська ОЗУ продовжує розвалювати”.

Читайте також:  Такого розмаху Україна ще не бачила: Унікальні кадри із закритої вечірки до дня народження Ірини Білик! (фото)

Рабинович стверджує, історія країни йшла іншим шляхом, якби не Путін:

“ОЗУ «доузурпується і докерується». Я вважаю, що в середньостроковій-довгостроковій перспективі розпад нинішнього варіанту РФ неминучий”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.