facebook

Вакарчука висувають міністром: з’явилося термінове звернення співака

Український співак і лідер гурту «Океан Ельзи» – Святослав Вакарчук з неймовірною серйозністю сприймає прийдешні вибори і все, що з ними пов’язано.


На своїй сторінці у Фейсбук він опублікував цілу передвиборчу пам’ятку, яку повинен прочитати кожен українець.

“Кожного дня політики обіцяють нам золоті гори. Особливо – перед виборами. Більшість сказаного так ніколи і не втілюється у справи. Невиконання обіцянок стало невід’ємною ознакою існуючої політичної культури, яка, немов небезпечний токсин, отруює всю країну. Цьому треба покласти край. Нам потрібна нова політична культура. Нам потрібна чиста політика.

Ті, хто були при владі протягом останніх 27 років не здатні зламати систему, яку самі ж і породили. Щоб ввести нові правила гри до влади повинні прийти молоді професіонали, люди майбутнього, для яких справедливість і державні інтереси понад усе»

«Разом з тим, нинішні політики теж можуть і повинні привести до справжніх змін. У них є шанс виконати історичну місію – створити і застосувати антидоти, завдяки яким стара токсична політична культура буде знешкоджена» – пише виконавець.

Далі Святослав пропонує рішення в законодавчій сфері, схоже справжньому народному обранцю.

“Вже найближчі вибори до парламенту треба провести при повністю пропорційній системі-відкритими регіональними списками з виключно партійним висуванням…»

Вакарчук вважає, що така система здатна завдати неймовірний удар по корупції, зменшити ймовірність зради депутатами інтересам виборців і дає шанси політиків «нової якості» потрапити в парламент.

Фолловери фронтмена здебільшого підтримують цю ініціативу, але є й ті, хто в корені не згоден:

“А чому б не мажоритарна система??? Я згоден, що висувати в депутати має політична партія. Але вважаю, що депутат Верховної Ради повинен представляти адміністративну одиницю другого рівня”, “Хто такі ідеї підкидає, це ж навіть інтерв’ю про суд перебиває чи ви всіх тупим бидлом вважаєте?”

Читайте також:  Жінка в Одесі сходила до гінеколога, а потрапила в порно: скандал з камерою в кабінеті УЗД отримав продовження

Безсумнівно, що в світлі останніх подій і очікувань українців, що Святослав буде висувати свою кандидатуру на пост президента, були і ті, хто поспішив внести і свою лепту в цей потік “передвиборної агітації”:

“Хотіла б бачити вас в дії. Наприклад міністром економіки. Якщо б ви балотуватися в президенти, я б за вас голосувала”, “Я з радістю підтримаю Вашу команду на парламентських виборах”, “Ви можете стати фасилітатором всіх демсил – це Ваша місія від усього українства”, – пишуть українці у коментарях.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.