facebook

Викрадення автобуса в Італії: Сальвіні схвалив громадянство хлопчику-герою

Глава МВС Італії Маттео Сальвіні пообіцяв надати громадянство 13-річному хлопчикові, який допоміг врятувати своїх однокласників під час спроби викрадення водієм шкільного автобуса.

Про це повідомляє ВВС.

Рамі Шехата сховав телефон і встиг зателефонувати до поліції та повідомити про викрадача. Водій-викрадач забирав у дітей мобільні телефони.

Співробітники правоохоронних органів зупинили автобус під Міланом і звільнили 51 дитину і їхніх супроводжуючих, перш ніж водій підпалив автобус.

“Так, громадянство для Рамі, тому що це так, ніби він мій син, і він показав, що він розуміє цінності цієї країни”, – сказав Сальвіні.

Батько Рамі емігрував до Італії з Єгипту 2001 року, хлопчик народився вже в Італії. Відповідно до італійського законодавства, діти, які народилися від батьків-іммігрантів, не мають права на отримання громадянства, доки їм не виповниться 18 років.

За даними італійських ЗМІ, минулого тижня Сальвіні не мав наміру робити виняток для Рамі, сказавши, що для прийняття рішення необхідно перевірити його батьків. Але у вівторок міністр змінив свою позицію, заявивши, що імміграційні закони “можуть бути подолані заради акту мужності”.



Інший хлопчик, Адам Ель-Хамамі, який є сином марокканських іммігрантів, також допоміг підняти тривогу. Його батько сказав, що хлопчику також слід надати італійське громадянство.

“Адам – ​​чуйний хлопчик, і він був дуже засмучений, що всі, навіть у школі, говорять про Рамі, але не про нього”, – сказав він.

Італійські органи влади не прокоментували, чи дадуть Адаму італійський паспорт.

Читайте також:  Сиділи поруч із Кравчуком: з’явилось фото батьків Зеленського на церемонії інавгурації сина

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.