facebook

Відмова Усика від бою з росіянином: WBC прийняла рішення про долю чемпіонського титулу українця

WBC не забиратиме чемпіонський титул в Усика.

Всесвітня боксерська рада прийняла рішення залишити чемпіонський титул українському важковаговику Олександру Усику (16-0, 12 КО).

Про це пише “Оглядач”.

Раніше Усик відмовився від чемпіонського поясу WBA та поєдинку з російським боксером Денисом Лебедєвим.




“Всесвітня боксерська асоціація (WBA) зобов’язує мене боксувати з Денисом Лебедєвим. Цей бій не відбудеться, тому що ми з командою вирішили переходити в суперважку вагову категорію. З цієї причини ми не можемо провести поєдинок із росіянином, і я відмовляюся від пояса. Не хочу, щоб він у мене просто лежав. Нехай хлопці за нього боксують, це нормально. Денису — успіхів, усім іншим хлопцям: боксуйте і завойовуйте. Всім добра!”
— сказав український боксер.

View this post on Instagram

Абсолютныий чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик @usykaa зробив заяву щодо титулу WBA: “Організація WBA зобов’язує мене боксувати з Денисом Лєбєдєвим. Цей поєдинок не відбудеться, тому що ми з командою вирішили переходити у суперважку вагову категорію. З цього приводу я не зможу зустрітись з Денисом, і відмовляюсь від пояса. Я не хочу, щоб він просто так залишався у мене. Нехай за нього боксують. Денису успіхів, претендентам на цей пояс теж успіхів. Всім добра». Reposted using @EasyRepost «WBA thanks, see you soon» #usyk #usyksportswear #usyk17 #loma#wbaboxing#lomus17 #akblapin #" by @usykaa

A post shared by K2 Promotions Ukraine (@k2promotionsukraine) on

Водночас у WBC прийняли рішення не забирати пояс в абсолютного чемпіона світу у важкій вазі Усика.

“WBC одноголосно проголосувала за те, щоб підтримати Усика і зробити все можливе, щоб залишити його абсолютним чемпіоном — єдиним у світі. Він попросив дозволу провести бій у важкій вазі, після якого він повідомить WBС про своє рішення”, — цитують президента WBC Маурісіо Сулеймана “РИА Новости”.

Дебют Усика у суперважкій вазі запланований на 18 травня в Чикаго. Суперником українського боксера стане камерунець Карлос Такам.

Читайте також:  Ф’юрі відмовився від чемпіонських поясів, відібраних у Кличка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.