facebook

У Італії дозволено розстрілювати крадіїв у себе вдома

В Італії відтепер дозволено стріляти: озброєна самооборона в межах власного будинку буде вважатися законною за будь-яких обставин.



Уряд Італії ухвалив поправки до закону про самооборону, що дозволяють користуватися вогнепальною зброєю для захисту власного будинку від грабіжників. Критики нововведень побоюються, що Апеннінського держава перетвориться на Дикий Захід, праві і ліві популісти, що входять в уряд безпартійного прем’єр-міністра Джузеппе Конті (Giuseppe Conte), захищають власне рішення – а ті, на користь яких воно було введено, не поспішають його виконувати.

Законопроект передбачає, що громадяни країни не будуть залучатися до кримінальної відповідальності за збройний опір злодіям і грабіжникам в межах власного будинку. Міністр внутрішніх справ Італії, один з лідерів правопопулістської партії «Ліга» Маттео Сальвини (Matteo Salvini) заявив про безпідставність побоювань у тому, що країна після прийняття закону про легалізацію збройної самооборони перетвориться в Дикий Захід: вона вже живе за його умовами, коли число пограбувань, збройних крадіжок та інших насильницьких злочинів проти особи і власності в великих містах підбирається до семистам на 10 000 жителів.

З травня 2017 року італійський Кримінальний кодекс дозволяв господарям житла відстрілюватися від злодіїв, але тільки в нічний час. Сатиричні коментарі в соціальних мережах в той час пропонували громадянам зі зброєю в руках знешкоджувати злочинців і чекати темного часу доби – щоб можна було стріляти з чистою совістю. Дозвіл на збройну самооборону в будь-який час доби минуло італійський парламент з 373 голосами «за» при 104 “проти”.

Опозиція запевняє, що Матео Сальвини – пропагандист, вміло грає зі «страхами маленької людини», просуваючи гучні законопроекти, які не мають сенсу: число тяжких злочинів в країні знижується, зломів і крадіжок за останні чотири роки стало на 20 відсотків менше, вбивств – вдвічі менше, ніж 10 років тому, а збройних нападів на навчальні заклади або терактів практично немає.

Читайте також:  В Італії знову фіксують зростання кількості випадків COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.