facebook

Італійська коаліція в запеклій суперечці щодо хімічної кастрації ґвалтівників

Депутати правлячої популістської коаліції Італії не дійшли згоди щодо нового законопроекту, спрямованого на боротьбу із сексуальними злочинами, зокрема зґвалтуваннями та порно-помстами в інтернеті.

Про це, як повідомляє “Європейська правда”, пише BBC.

Ультраправа “Ліга” запропонувала хімічну кастрацію за деякі сексуальні злочини, у разі згоди винуватця, як умову для умовно-дострокового звільнення. Деякі країни вже практикують хімічну кастрацію.

Але партнери “Ліги” по коаліції, партія “5 зірок”, відхилили пропозицію. Законопроект повернеться до Палати депутатів у вівторок.




“Це жарт, казати “ми вас каструємо, але тільки якщо ви погодитеся”
, – сказала депутат “5 зірок” Вероніка Джаноне.

“Ця пропозиція є лише політичною пропагандою, і десятки моїх колег так вважають”, – додала вона.
Кілька країн, зокрема Велика Британія та Німеччина, дозволяють хімічні кастрації сексуальних злочинців, щоб зменшити їх лібідо, під суворим медичним наглядом.

Але деякі країни, такі як Польща, Росія та Молдова, зробили хімічну кастрацію обов’язковою у певних випадках для певних злочинців, зокрема педофілів та ґвалтівників.

Порно-помсту повинні були зробити злочином, але депутати не погодилися щодо деталей. Жертви можуть переживати гостру тривогу і депресію, коли інтимні їхні фотографії розміщуються в інтернеті екс-партнерами або хакерами. Порушення конфіденційності може також завдати шкоди їм професійно.

Читайте також:  На Одещині 19-річний хлопець зґвалтував 62-річну жінку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.