facebook

Українські фільми покажуть у Каннах поза конкурсом

Жоден український фільм не потрапив до конкурсної програми міжнародного Каннського кінофестивалю.

1623146




Цього року жоден український фільм, який подав заявки на участь у Каннському кінофестивалі, не потрапив до конкурсної програми. Зокрема, картина про військовий конфлікт на сході України “Полон” була відкинута представниками журі, пишуть Вести.

Найяскравіші образи червоних доріжок 67-го Каннського кінофестивалю

“Спочатку французи сказали, що треба вказати місце військового конфлікту. Але ми б не хотіли такої прив’язки. Наш фільм швидше притча про війну, про те, які метаморфози відбуваються з людьми в нелюдських умовах. А потім картину загорнула одна з членів журі італійка Ізабелла Росселліні , оскільки взагалі не любить жорстке кіно”, – розповів виданню Антон Сладкевич, продюсер “Полону”.

Поза конкурсом покажуть дев’ять українських короткометражок, серед яких є мультфільм 15-річного Микити Тимощука “Острів” і містичний фільм “Тунель” Віктора Булиги.

У картині “Полон” дії відбуваються в сучасній Україні. За сюжетом учитель хімії відправився в зону бойових дій за своїми синами-заручниками. Потрапивши в угрупування бойовиків, він стає катом, отримавши позивний “Хімік”. Цю роль зіграв Володимир Горянський. Крім нього, у фільмі знімалися Остап Ступка, Лариса Руснак, Дмитро Суржиков та інші.

Нагадаємо, що сьогодні на Лазуровому узбережжі стартує 68-й Каннський кінофестиваль, де за головний приз – Золоту пальмову гілку – поборються 17 кіноробіт.

Читайте також:  Студентка з Івано-Франківщини перемогла у “Караоке на майдані”

Шукайте деталі в групі Facebook