facebook

На Луганщині продовжують гатити по Станиці Луганській та Щастю, – Москаль

Минулої доби бойовики продовжили мінометні обстріли в Луганській області. Найбільше постраждали Щастя та Станиця Луганська



fdedde94b72e56d1eca324fee31fa28a1418974028

Про це на своєму сайті повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Зокрема, за його словами Станицю Луганську та околиці з 21.00 13 травня і до опівночі обстрілювали з мінометів і танків. При цьому зруйнований житловий будинок.

“Вчора (13.05), починаючи з 21 години й до півночі, Станиця Луганська та прилегла територія зазнали інтенсивних обстрілів із мінометів, танків та автоматичної зброї. Вогонь вівся з правого берега Сіверського Донця, окупованого так званою ЛНР. У с.Валуйське, що прилягає до Станиці, снаряд (імовірно, з танка) влучив у приватний житловий будинок на вул. Радянській і сильно пошкодив його. Господар будинку, 76-річний чоловік, дивом не постраждав”, – зазначив Москаль.

Також, він повідомив, що в самому райцентрі снаряди та міни вибухали поблизу опорних пунктів українських силовиків. Даних про руйнування інфраструктури та постраждалих серед мирного населення чи військових не надходило. Зранку в Станиці тихо, пошкоджений позавчорашнім обстрілом газопровід відновлено, всі системи життєзабезпечення функціонують нормально.

“Мінометних та гранатометних обстрілів учора вночі зазнало й Щастя, включно з територією теплоелектростанції. Осколками від мін посічений головний щит диспетчерської, утім станція продовжує працювати в нормальному режимі. Ворожі снайпери, очевидно, задля розваги, стріляли по фасадах житлових будинків, на одному з яких куля влучила в електролічильник. Даних про поранених чи загиблих немає”, – додав очільник Луганщини.

Крім того, бойові дії за вчорашню добу зафіксовані також у Троїцькому (Попаснянський район), околиці якого після 8-ї вечора обстріляли з мінометів, та Катеринівці, яка в обід теж зазнала мінометного обстрілу. Обійшлося без постраждалих.

Читайте також:  Екстремальний відпочинок: людям пропонують провести відпустку під кулями бойовиків

Шукайте деталі в групі Facebook