facebook

“Заочне” навчання в тернопільській автошколі закінчилося трагедією

У Тернопільській області поліцейські розкрили схему фальсифікації документів в одній з автошкіл райцентру Борщів. Як виявилося, одна з учениць приватного навчального закладу, де готували майбутніх водіїв, вчинила смертельне ДТП, а сама пересіла в інвалідний візок.




«Рік тому на в’їзді в с. Плебановка Теребовлянського району автомобіль Chevrolet, за кермом якого перебувала 19-річна мешканка Борщівського району, злетів з дороги і врізається в дерево. Травмованих виявилося троє: водій, його подруга, якій належав автомобіль, і її 17-річна родичка. Остання наступного дня померла в реанімації»,
– повідомляють в поліції.

У процесі досудового розслідування з’явилися «цікаві» деталі: 19-річна дівчина в той день разом з друзями прямували до Тернополя, щоб відсвяткувати отримання посвідчення водія. Тільки вранці вона склала іспити в сервісному центрі і отримала документ.

Згодом правоохоронці з’ясували, що двоє працівників приватного підприємства, що займається підготовкою водіїв категорії «В», сфальсифікували документи про відвідування занять, навчання на автотренажері і водіння транспортних засобів. Весь цей час, коли проводилося навчання в автошколі, дівчина перебувала за кордоном.

Додамо, що в навчальній групі вона «заочно» отримувала теоретичні знання і навички водіння не тільки постраждала в ДТП водій. Поліцейські знайшли ще одного «учня», який отримав необхідний пакет документів для того, щоб стати водієм категорії «В», однак він жодного разу і не відвідував автошколу, бо теж в період навчання був за межами України.

Надалі долю горе-викладачів буде вирішувати суд.

Читайте також:  Нaйбільшa гіпсовa печерa в світі розташована на Тернопільщині

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.