facebook

У Львові взяли під арешт директора Грибовицького сміттєзвалища за хабар у 4,7 млн грн

У СБУ вважають, що його дії могли призвести до виникнення надзвичайних подій.



У Львові співробітники Служби безпеки України затримали директора комунального підприємства за вимагання хабара у розмірі 4,7 млн грн. Суд заарештував його на два місяці із правом внесення застави.

Прес-центр СБУ повідомив, що посадовець організував протиправний механізм з фіктивного постачання вапна, що мало використовуватись для стабільного функціонування станції очистки фільтратів Грибовицького сміттєзвалища.

Чиновник планував використовувати лише третину вапна, а сам він хотів отримати 65% від суми перерахованих коштів за фактично непоставлений товар, а також хотів “відкат” з кожного поставленого кілограма вапна.

У СБУ вважають, що дії посадовця могли призвести до виникнення надзвичайних подій з тяжкими наслідками у сфері екологічної безпеки.

Спецслужби задокументували вимагання директором підприємства 4,7 млн грн від підприємця за визнання його переможцем тендеру та підписання з ним контракту на постачання вапна.

Зловмисника затримали на робочому місці після отримання частини хабара у розмірі 400 тис. грн.

Речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко повідомив, що суд заарештував посадовця на два місяці із правом внесення застави в розмірі 405 тис. грн. Окрім того, чиновника відсторонили від посади.

Як зазначає “Українська правда”, йдеться про Віталія Пугача, директора комунального підприємства “Збиранка”, яке контролює Грибовицьке сміттєзвалище.

Нагадаємо, у травні 2016 року під час пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі загинуло троє рятувальників – Андрій Вненкевич, Юрій Рудий і Богдан Юнко. Також

Суд визнав померлим еколога, який зник під час пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі
під завалами сміття опинився інженер-еколог Олександр Бутін. Напівсиротами залишилось 5 дітей. Вдови загиблих вогнеборців ходять на усі судові засідання і вимагають одного, щоб винні у такій масштабній катастрофі були покарані.

Читайте також:  Вся швидка була у крові: на Львівщині чоловік біля сільського клубу розстріляв молодого хлопця

Слідство оголосило про підозру 4 особам – це керівники сміттєзвалища і один посадовець ратуші. Їм інкримінують службову недбалість, яка призвела до важких наслідки, а саме неправильну експлуатацію полігону відходів. Розслідування триває, зокрема був допитаний міський голова Андрій Содовий і його заступники. Також слідчі встановили, що причиною обвалу був не підпал, а самозаймання.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.