facebook

Українських заробітчан в Італії закликають активніше голосувати у другому турі президентських виборів

Не лише активно писати пости у Фейсбук, а прийти і проголосувати. Українських заробітчан закликають виправити ситуацію із низькою явкою 21 квітня – 21.04 другий тур виборів.

Хто ще хоче проголосувати, але так і не став на тимчасовий облік,щоб бути внесеним в списки. Постановка на облік реально цей тиждень та наступний до п’ятниці але стовідсоткових гарантій, що Держреєстр внесе в списки ніяких,тому перед виборами краще перевірте наявність вашого прізвища в списку виборців, – написала волонтерка Оксана Трапані- Гаденко.

Хоч на закородонних дільницях у день виборів й були черги охочих проголосувати, явка на закордонних дільницях у першому турі виборів президента України виявилася на 27% меншою, ніж під час виборів у 2014 році. Про це повідомив у Facebook міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише Еспресо.




“Усі обговорюють результати виборів. Усі, хто мають, що сказати, і ті, хто не мають. Але мене турбує ось що. У 2014 році на закордонних виборчих дільницях проголосували майже 73 тис. українців, у першому турі цього року – ледве більше 53 тис. Якась гірка виходить арифметика”
, – написав Клімкін.

Міністр також висловив повагу громадянам, які взяли участь у виборах. “Всім, хто прийшов – безумовний респект. Як би пафосно це не звучало, громадянський обов’язок має бути однаково важливим для всіх українців. Ми – частина єдиної політичної нації і маємо її зміцнювати своєю свідомою громадянською позицією”, – додав Клімкін.

За даними Центрвиборчкому явка в Україні без урахування закордонних виборчих округів склала 63,53%.

Читайте також:  Під виглядом “чебуречної” 53-річна жінка організувала гральний бізнес

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.