facebook

Депутатська комісія підтримала проект нового Статуту територіальної громади Франківська – Вітенко

На депутатській комісії з питань законності міської ради 13 травня внесли деякі поправки до проекту Статуту територіальної громади міста. Але загалом комісія позитивно сприйняла та підтримала нову редакцію статуту.




лл

Про це повідомив секретар міської ради Микола Вітенко.

За його словами, до проекту внесли близько десятка технічних правок, що стосуються юридичних норм. Відкоригували проект відповідно до чинного законодавства, зокрема того, що стосується реформи з децентралізації. Здебільшого, мова про зміну термінів розгляду якихось пропозицій. Загалом, Вітенко назвав ці правки несуттєвими.

Серед внесених депутатами правок до редакції – те, що стенограми засідань міської ради мають бути опубліковані на її вебсайті.

“Комісія позитивно сприйняла і підтримала новий Статут. Є розуміння того, що чинна редакція застаріла і не дає можливості населенню вносити свої пропозиції рішень міської ради”, – зазначив Микола Вітенко.

Він повідомив, що проект Статуту територіальної громади міста та Положень про місцеві ініціативи  розглянуть на сесії міської ради 19 травня.

Як відомо, згідно з чинною редакції статуту,  аби ініціювати проект рішення на сесії міської ради, потрібно зібрати 10% підписів населення, тобто 14 тисяч. Новою редакцією пропонується зменшити цю кількість до 300 підписів. Також зараз, щоб організувати громадські слухання, слід зібрати 7 тисяч підписів. Пропонується: не менше, ніж 75 членів територіальної громади, а щодо  окремої ділянки чи будинку – лише 7 осіб.

джерело http://www.galka.if.ua/deputatska-komisiya-pidtrimala-proekt-novogo-statutu-teritorialnoyi-gromadi-mista-ivano-frankivska/

Читайте також:  На порозі екологічного лиха: притоку Бистриці Надвірнянської забруднюють невідомі речовини

Шукайте деталі в групі Facebook