facebook

«В 15 завагітніла, в 16 родила, а в 17 поховала»: після щеплення померла дитина

«В 15 завагітніла, в 16 родила, не вбила – родила, хотіла цю дитину, а в 17 поховала», – не стримуючи сліз та емоцій розповідає 17-річна Анастасія Кльоп з Костопільщини.

29 березня померла шестимісячна донечка Анастасії – Фаїна. Того дня мати з дитям відвідали Костопільську амбулаторію, дівчинку оглянув лікар після чого малечі зробили вакцинацію проти поліомієліту та гепатиту. Вже за кілька годин по тому серце дитини перестало битися – Фаїна задихнулась.

«Дзвонить мені Настя і каже, немає нашої донечки більше»,



– розповідає батько померлої дитини Іван Гірей. Чоловік і досі не може прийти до тями, як його здорова, завжди усміхнена донечка могла померти.
Батьки та родичі у своїй позиції категоричні, вони кажуть усьому виною медики та вакцина.

«Чого було не зробити якусь пробу, нащо було дві вакцини в один день колоти, от нащо?», – бідкається батько померлої дівчинки.

У місцевій амбулаторії переконують – вакцина якісна, зберігають її згідно усіх правил. Лікарі кажуть, що дитина одержала два щеплення інактивованими (неживими) вакцинами і робити їх в один день можна було.
«Того дня тими ж вакцинами щеплювали і інших дітей, їх оглянув лікар, стан задовільний. У дитини, яка померла після вакцинації місцевої реакції на щеплення не було», – каже завідувачка Костопільскою амбулаторією ЗПМС№2 Оксана Більковська. – «Це може бути і синдром раптової смерті новонароджених і аспіраціїя. Остаточні і вірні причини смерті стануть відомі тільки після експертизи».

Наразі відома лише попередня причина – раптова смерть з ознаками дихальної недостатності. Чи спровокована вона вакцинами будуть встановлювати експерти у столиці.

Нині слідчі вилучили із медичного закладу всі необхідні документи та встановлюють обставини трагічної події.

Читайте також:  На Рівненщині 15-річна дівчина намагалась врятувати друга та втопилась разом з ним

За фактом неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього, слідчі слідчого управління розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 140 Кримінального кодексу України.

Вікторія Малецька

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.