facebook

Реакція Мережі: Радник Порошенка порівняв його з диктатором, який на стадіоні розстрілював людей

Радник Петра Порошенка Юрій Бірюков зробив скандальну публікацію на своїй сторінці у facebook. Він розмістив картинку, на якій чинний президент зображений у формі чилійського диктатора Аугусто Піночета з підписом “На стадіоні, то на стадіоні”.




“Я вчора Цю картинку не репостив, чекав поки відео знімуть. Ну… Стадіон, так стадіон. Виклик прийнято”,
– написав Бірюков.

На наступний день після державного перевороту на стадіоні відкрилася найбільша в’язниця Чилі – для всіх, кого підозрювали в симпатіях до колишнього уряду або невдоволення революцією.

За час дії стадіону як в’язниці через нього пройшли від 20 до 40 тисяч осіб. За офіційними даними, через тортури і насильства на допитах загинула 41 людина, деякі джерела заявляли про 300 загиблих, а чилійська комісія у справах політичних в’язнів пише про 1850 убитих і 1300 зниклих безвісти.

В’язнів катували і вбивали на тому ж стадіоні. На полі і трибунах тримали чоловіків, в роздягальнях плавального басейну і суміжних будівлях – жінок, а допити проводилися на Велодромі.

Реакція соцмереж

Блогер Макс Бужинський написав в своєму Telegram-каналі: “Товариші порохоботи. Коли ви постите картинку з портретом Порошенко, прифотошопленого до піночетівського мундиру, ви явно натякаєте на масові вбивства на стадіоні в Сант’яго. На жаль, ваш крихітний мозок не може утримати одночасно 2 події.

Інакше б ви згадали, що, звинувативши журналіста Дубинського в натяку на щось недобре, із зібраними разом порохоботами, з ефіру телеканалу Зік втекли представник Президента в Раді нардеп Ірина Луценко і ряд прикріплених до неї особин.

Думайте головою, вона у вас зверху, між плечима і кепкою. Якщо вчора ви щось гнівно таврували, а сьогодні цим же бравіруєте, вам і 15 відсотків на виборах-занадто”.

Журналіст Денис Рафальський: “Обличчя Порошенка, вставлене в фотографію Піночета. І натяк на той стадіон. Це найнятий Моше придумав або президентський радник Бірюков?”

Рафальський має на увазі “чорного піарника” Моше Клюгхафта, про якого раніше Саакашвілі заявив, що того найняли у Порошенка, щоб атакувати Зеленського. За словами екс-президента Грузії, в його країні Клюгхафт працював на олігарха Іванішвілі.

Читайте також:  “Це літо може стати останнім для людства”, – Папа Римський зробив термінову заяву

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.