facebook

У Франківську підняли вартість проїзду у маршрутках

З 15 квітня у громадському транспорті Івано-Франківська зросте вартість проїзду до 6 гривень.

Сьогодні, 4 квітня, даний тариф затвердив виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, пише Фіртка.




“Одна гривня – це не велике здорожчання. Для однієї людини – це здорожчання всього-на-всього на 50 грн у місяць. У нас немає дотацій, немає рентабельності. Дуже багато пільговиків”,
– пояснюють перевізники.

У свою чергу міський голова Руслан Марцінківвідзначив, демонструючи фото поламаного автобуса, не просити про підвищення тарифу, адже перевізники не виконують умов, які свого часу перед ними ставили у мерії.

“Такий транспорт не може їздити. Це 25 маршрут “Корида Транс”. І такий транспорт у багатьох перевізників. Невже це не мож підремонтувати”, – зауважив мер. – Ми вам приймаємо 6 гривень, бо йдемо вам на зустріч. Але ви могли б хоча би підлатати транспорт. Скільки їздить великогабаритних автобусів, які ви обіцяли, і так далі? Маршрутки переповнені, у мене купа скарг. Увесь негатив зараз буде на мені. Я це проковтну, але так не може бути”.

У свою чергу перевізники повинні забезпечити перевезення пільговиків з 10.00 до 16.00 години без обмежень, до 10.00 та після 16.00 години у кількості 3 пільгових місця в кожному транспортному засобі, який обслуговує міські автобусні маршрути загального користування.

Додамо, що востаннє ціна на проїзд у маршрутках Івано-Франківська зросла 1 квітня 2018 року. Тоді тариф у маршрутках став 5 гривень – з 6:00 до 20:00, та 6 гривень – з 20:00 до 23:00.

Читайте також:  Які сюрпризи готують для франківців організатори фестивалю “Porto Franko” (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.