facebook

В Криму Росія готує дітей до війни проти України, – Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що російська окупаційна влада готує населення Криму до війни проти України.”



Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що російська окупаційна влада готує населення Криму до війни проти України.

Про це Парубій заявив під час виступу на 140-й Асамблеї міжпарламентського союзу, повідомляє “Укрінформ”.

“Дітей громадян України на незаконно окупованій території насильно індоктринують, перетворюючи на прихильників російської імперської ідеї. Росія у порушення міжнародного гуманітарного права цілеспрямовано готує українських громадян, що проживають в Криму, до служби в російській армії та до війни проти України. Українці мають вбивати українців – це план Путіна”, – сказав Парубій.

Спікер Верховної Ради також згадав трагедію, яка трапилася в Керчі 17 жовтня 2018 року, коли 18-річний студент місцевого коледжу Владислав Росляков підірвав бомбу т астріляв з помпової рушниці, вбивши при цьому 20 дітей та ще 50 ранивши.

За словами спікера, Росляков був учасником “військово-патріотичних” тренувань, де його і навчили готувати вибухівку та стріляти.

Водночас Парубій висловив упевненість у тому, що цієї трагедії б не сталося, “якби Крим не захопила Росія, а в дітей не формували бажання війни і насильства”.

Додамо, що етнічна українка Матвієнко зробила цинічну заяву про анексію Криму.

Читайте також:  На Тернопільщині чоловік зробив зі своєї дружини зірку дорослих фільмів: продавав інтимні фото та відео

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.