facebook

США підняли в небо військову авіацію над Кримом: що сталося

Патрульний протичовновий літак ВМС США Boeing P-8A Poseidon 5 квітня провів розвідку в районі Криму.


Про це свідчать дані PlaneRadar, за неофіційними даними, його супроводжували декілька винищувачі, аби не було провокацій з російської сторони.

Відзначається, що незадовго до цього розвідувальний політ біля кордонів Росії зробив стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4B Global Hawk.

За уточненими даними, безпілотник в тому числі курсував уздовж Чорноморського узбережжя Росії, а також уздовж лінії розмежування в Донбасі.

Окрім того, нещодавно, той же стратегічний розвідувальний літак RC-135V провів багатогодинний політ біля берегів тимчасово окупованого Російською Федерацією півострова Крим.

Про це повідомив моніторинговий ресурс PlaneRadar.

Радіорозвідники RC-135V з бортовим номером 64-14 846 і позивним MITE21 о 07:35 злетів з авіабази “Суда-Бей” в Греції.

Через 10 хвилин Boeing прибув в акваторію Чорного моря і приступив до розвідувального польоту біля берегів Криму.

RC-135V літав в зазначеному районі близько трьох годин.

Потім патрульний протичовновий літак ВМС США P-8A Poseidon зробив розвідувальний політ біля узбережжя Сирії та розташованих там російської авіабази Хмеймім і бази матеріально-технічного забезпечення ВМФ РФ в порту Тартус, що випливає з моніторингових даних західних авіаційних ресурсів.

За їхніми відомостями, американський морський розвідник з бортовим номером 168 859, що вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, більше години курсував уздовж сирійського узбережжя, здійснюючи політ на висоті 4,5-5,5 тис. Метрів. Часом він наближався до сирійського узбережжя в районі бази в Тартусі на відстань 33 км, авіабази Хмеймім – 45 км.

Також, на початку березня в штаті Арізона, в Юма-Провінг-Граудс, здійснив свій перший політ дозвуковій безпілотний апарат-демонстратор XQ-58A «Валькірія». Ця подія далеко виходить за рамки звичайного випробувального тесту і в експертному співтоваристві оцінюється як далеко не рядове явище. У поєднанні з програмами штучного інтелекту подібні БЛА можуть докорінно змінити військову справу.

Читайте також:  "Не змерзніть": синоптик попередила про похолодання в Україні

У США на фінішну пряму виходять розробки нового безпілотного літального апарату XQ-58A Valkyrie, прийняття на озброєння якого може повністю змінити тактику і правила повітряного бою. Створенням БЛА займається компанія Kratos, що спеціалізується на розробці повітряних мішеней.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.