facebook

”Я люблю рашку!”: У Києві скоєно напад на відомого режисера, автора фільму про Революцію Гідності

У Печерському районі Києва в ніч на 7 квітня невідомий побив документаліста та режисера проекту «Вавілон’13» Юрія Грузінова.



Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«”Я люблю рашку!” – з такими словами мені розбили обличчя на Печерську. Чекайте на слідчих, ну і тому подібне, до речі, величезний привіт – поліцейському з номером 24963», – написав режисер.

Він також оприлюднив відео, на якому правоохоронці спочатку відмовлялися називати номери своїх значків.

За даними авторки вебсайту «Документи» Олени Коркодим, інцидент трапився в кальянній «Брайтон Біч».

«Юрій Грузінов: Сидимо в кафе, грає російська музика. Один трек, другий, третій, поклав рюкзак на стіл, за яким ми сиділи. Підійшла офіціантка і в наказовому тоні повідомила, що я повинен прибрати зі столу рюкзак, бо це правило закладу. Я попросив показати, де це записано, мені повідомили, що це негласне правило. Я сторопів і, перераховуючи те, що вони роблять, повідомив і про те, що у них грає російська музика. І тут чувак як закричить: “Я люблю рашку!” Я спробував запитати у нього, за що конкретно – поки ставив питання, зовсім інший чоловік з боку врізав мені з розмаху і зник», – йдеться в дописі Олени Коркодим на її сторінці в Facebook.

Вона додала, що Грузінову наклали шви.

Юрій Грузинов – один з авторів фільму «Перша сотня» про громадських активістів Революції Гідності. За цикл історико-документальних фільмів про Майдан отримав Шевченківську премію.

Читайте також:  10-річний хлопець помер від невідомої отрути: “Швидка” не довезла

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.