facebook

Прихована загроза подвійного громадянства

Не зважаючи на війну, українці досі продовжують їздятити до РФ. Туризм, навчання робота – причини різні, та факт є фактом. Ба більше – лише минулого року російське громадянство отримали 83 тисячі українців. Та приймаючи наче вигідне рішення, люди не усвідомлюють усю небезпеку таких дій.

Російська Федерація у 2018 році надала громадянство 83 тис. 81 громадянину України. Про це йдеться в статистичних відомостях про міграційну ситуацію Міністерства внутрішніх справ РФ.

Зокрема, за січень-грудень 83 тис. 81 українець отримав громадянство РФ (прийнято, відновлено, визнано). Також за цей період прийнято рішення про видачу 64 тис. 861 посвідки на проживання для українців (зараз у РФ проживають за посвідкою 170 тис. 638 українців).

Крім того, українці 2018 року отримали 77 тис. 075 дозволів на тимчасове проживання (проживають за такими дозволами в РФ 160 тис. 706 українців).

Також, у МВС Росії нарахували 524,7 тис. громадян України, які відвідували Росію з приватними візитами, 460,6 тис. – з метою роботи, 29,1 тис. – з метою навчання і 44,2 тис. – як туристи.

Та всі ці люди свідомо чи не свідомо наражають себе на небезпеку. Окрім ворожого ставлення мешканців країни агресора до українців, є ще фактор місцевих спецслужб. Йдеться про вербування громадян України для шпигунської та диверсійної діяльності проти їхньої ж країни.

Нещодавно, співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили чергову спробу російських спецслужб завербувати українських громадян.

“Оперативники спецслужби встановили, що співробітники Управління ФСБ в АРК та м. Севастополь завербували уродженця Криму, якому було присвоєно псевдонім “Ночь”. Куратори відпрацювали для нього завдання збирати і передавати іноземній стороні актуальні відомості про місця дислокації військової техніки ЗС України на території Херсонської області, членів ДУК “Правий сектор”, лідерів кримськотатарських громадських об’єднань “Аскер” та батальйону ім. Н. Челебіджіхана”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Боялась за власне життя та взяла зі собою ніж: На Львівщині дівчина під час сварки вбила колишнього хлопця

Ще один випадок – у квітні 2018 року під час оформлення вантажу на російській митниці український підприємець був завербований співробітниками ФСБ РФ, про що він розповів СБУ.

Представники ворожої спецслужби, погрожуючи конфіскацією вантажу і транспортного засобу і притягненням до кримінальної відповідальності за сфабрикованою справою, змусили його підписати зобов’язання про таємну співпрацю. За завданням ворога через особисті зв’язки в митних і прикордонних органах України підприємець мав збирати інформацію про місця дислокації, чисельність та шляхи пересування українських військових на прикордонних територіях, відомості про персональний склад прикордонних нарядів, співробітників Служби безпеки в складі цих підрозділів. Отриману інформацію українець мав особисто повідомляти кураторам під час закордонних поїздок. Повернувшись в Україну, чоловік одразу повідомив про все СБУ.


Тож, українцям краще утриматися від поїздок до Росії. Особливо, коли повністю відкритою для подорожей є Європа.

Андрій Золотаренко

За матеріалами:

censor.net.ua/ua/news/3106574/harkivskyyi_biznesmen_yakogo_zaverbuvaly_v_rf_povidomyv_pro_tse_sbu

censor.net.ua/ua/video_news/3117126/kontrrozvidka_sbu_vykryla_zaverbovanogo_fsb_rf_krymchanyna_yakyyi_mav_peredavaty_informatsiyu_pro_dyslokatsiyu

ukr.lb.ua/society/2019/02/15/419844_2018_roku_gromadyanstvo_rf_otrimali_83.html

 

Шукайте деталі в групі Facebook