facebook

“Стіна Яценюка” вже обійшлася Україні в 1,3 млрд грн

Роботи з будівництва укріплень на кордоні з РФ виконано на 30%.



Державна прикордонна служба станом на 2019 рік витратила 1,3 млрд гривень на будівництво фортифікаційних споруд на українсько-російському кордоні – так званий проект “Стіна”.

Про це розповів речник Держприкордонслужби Олег Слободян, передає Слідство.Інфо.

За його словами, роботи зі зведення “Стіни” наразі виконано на 30%. Завершити будівництво обіцяють у 2021 році, хоча всі укріплення на кордоні з Росією мали спорудити ще минулого року – процес затягнувся через недостатнє фінансування.

Уже витрачені гроші виділялися з державної програми “Заходи щодо інженерно-технічного облаштування кордону”, а також додаткових джерел фінансування.

Загалом, як планувалося, “Стіна” мала обійтися державі в 4 млрд гривень. Наразі, зазначив Слободян, роботи з будівництва укріплень відновилися.

Над ї ї будівництвом працюють понад 10 підприємств. За даними журналістів, деякі із них фігурують у кримінальних провадженнях. Національне антикорупційне бюро, Генеральна прокуратура та військові прокурори досліджують їхню роботу з облаштування кордону.

Ідея зведення так званої “Стіни” з’явилася в 2014 році за часів прем’єрства Арсенія Яценюка. Вона передбачає укріплення кордону, будівництво фортифікаційних споруд та впровадження інтелектуальної системи контролю.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба України відмовилася оприлюднити контракти щодо зведення фортифікаційних споруд у рамках проекту “стіна Яценюка” за 2015-2018 роки, посилаючись на державну таємницю.

Читайте також:  Через смерть жінки з 3-річною онукою у ДТП на Львівщині родичі відсудили 1,9 млн грн

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.