facebook

Околиці міста як на долоні! Наші бійці просунулись до Донецька: повертають наші землі

На східному фронті від початку доби поранено трьох наших бійців, вони у шпиталі. Тим часом, інші захисники України не лише дають відсіч ворогу, а й повертають наші землі.



Зокрема, поблизу Донецька Збройні сили України просунулися на 1 км у так званій “сірій зоні”. На деяких ділянках відстань до противника скоротилась до 200-300 м.

Бійці кажуть, місцевість там на пагорбах, тож тепер вони мають перевагу над противником, йдеться в сюжеті ТСН.

Як тільки з землі полізла перша зелена трава, на фронті активізувались снайпери. І саме з приходом весни і не дуже холодних ночей бійці біля окупованого Донецька вирішили трохи змінити лінію фронту і висунулись вперед.

«Ми на висоті, у нас висота перевищує противника», – розповідає боєць.

Але дістатися до нових позицій непросто. Адже шлях туди бойовики добре бачать. В будівлях, які нині зайняли українські військові, є бункери. Тут хлопці облаштували собі місця, щоб поспати, поїсти, а командири кажуть, що ці стелі і ці стіни витримають навіть 120 калібр, такі вони міцні.

Бойовики вже зрозуміли, що військові збройних сил тепер ближче до них, але поки до активних дій противник тут не вдається.

«Дуже часто зараз з’являються безпілотники, намагаються виявити нашу позицію, ми постійно знаходимось всередині, не показуєм, що ми тут», – розповідає військовослужбовець ЗСУ.

А от спостерігати за бойовиками, кажуть бійці, звідси доволі зручно. Бійниці можна облаштовувати навіть під стелею. Тут драбина і тепловізор, примотаний до швабри. За допомогою такого приладдя, вночі, маючи смартфон і WI-FI, роздивлятися противника можна з безпечного місця.

На ще одній позиції поблизу на початку війни були опорники проросійських сил.

Читайте також:  Тягнули за волосся і били кулаками: у Дніпрі пасажири маршрутки накинулися на дівчину

Військові знайшли цьому докази – російські сухпайки з московської області. Дата виробництва на всіх – літо 2014. Звідси околиці Донецька як на долоні. Будинки, де живуть бойовики, видно неозброєним оком, але у біноклі бійці тут розгледіли і стару тактику противника.

«Місцеві приходять на пост, переодягаються російські військові у цивільний одяг, щоб ми не могли роздивитись, хто там», – розповідає боєць.

Надвечір на нових позиціях вже небезпечно, адже в сутінках бойовики можуть гатити сюди хаотично.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.